Flera uttryck i elevutställning

Ett yrkesliv med bild och form, det är vad Cecilia Persson från Tollarp vill inrikta sig på. I går var hon med på Barbacka som sistaårselev från C4-skolans bild- och formprogram, där eleverna bjöd på vernissage.
Kristianstad • Publicerad 8 maj 2002
Många uttrycksformer finns med bland C4-skolans elevutställning för bild- och forms avgångselever på Barbacka. Släkt och vänner i alla åldrar strömmade till vernissagen i går kväll. Bild: LASSE OTTOSSON
Många uttrycksformer finns med bland C4-skolans elevutställning för bild- och forms avgångselever på Barbacka. Släkt och vänner i alla åldrar strömmade till vernissagen i går kväll. Bild: LASSE OTTOSSONFoto: 

Eleverna visade arbeten i alla material. Cecilia var en av de mest mångsidiga och visade möbeldesign, armatur, mode, målning, skulptur och glas. – Det är bra med skolan att man får prova på och känna sig för. Men jag tycker nog mest om bild och design. Jag skulle vilja läsa vidare inom det, om det går, berättade hon. Barbackagaraget rymmer elevernas utställning ända fram till den 15 maj. Väggarna är fyllda av bilder och i montrar på golvet finns keramik, glas och skulptur. Under vernissagen strömmade familjer och vänner till och diskuterade de ungas drömmar och alster. Antalet elever i avgångsklassen på bild och form är bara 20 i år, men elevarbetena visar stor bredd och individualitet. I en annan del av Barbacka öppnar idag en utställning från Barbackas egen verksamhet. Det är eleverna i Terese Ekdalas tecknarkurs som visar vad de åstadkommit. – Det handlar om att lära sig att stänga av den vänstra hjärnhalvan och teckna med den högra. Då kan alla teckna, berättar Terese. På skärmarna i trapphuset visas dels elevernas förstagångsteckningar och därefter kan man följa deras utveckling. Den vänstra hjärnhalvan är fylld av ”så ser det ut-symboler” medan det kreativa sinnet regerar den högra halvan. lena.timelin @kristianstadsbladet.se

Av Lena Timelin 044 - 18 55 12
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.