GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flicka köpte hårförlängning – saknade pengar

En flicka utgav sig för att vara flera år äldre och fick en hårförlängning som hon inte kunde betala för.
Publicerad 7 september 2018 • Uppdaterad 7 september 2018
Hårförlängning. Arkivbild.
Hårförlängning. Arkivbild.

Kristianstad

En frisörsalong i Kristianstad har polisanmält bedrägeri som ägde rum på torsdagseftermiddagen. En minderårig flicka beställde en hårförlängning och behandling av en frisörsalong, med motiveringen att hon var 16 år gammal och att det var godkänt av en förälder.

När arbetet var utfört, flera timmar senare, kunde dock inte flickan betala summan på 8300 kronor.

Frisörsalongen tog kontakt med flickans vårdnadshavare som berättade att inget godkännande hade givits. En vilja att betala för hårförläningen fanns inte heller.

– Flickan är inte straffmyndig och detta blir ett ärende för de sociala myndigheterna, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

Ärendet är rubricerat som bedrägeri.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer