Fontänen i nya rondellen testkörs

Kanske har en del bilister höjt på ögonbrynen när de kört genom den nya rondellen vid Maxi, för ur rondellens mitt sprutar numera vatten.
Kristianstad • Publicerad 22 maj 2008
Det sprutar i den nya rondellen. Bild: Peter Åklundh
Det sprutar i den nya rondellen. Bild: Peter ÅklundhFoto: 

Det är en fontän med belysning som kommunen i dagarna håller på att testköra. Den 29 maj klockan 13 blir det högtidlig invigning av fontänen.

- Det blir en ny upplevelse när man kör in och ut ur Kristianstad. På kvällstid kommer den att vara upplyst och skifta i olika färger, så ena stunden kan den vara blå och nästa stund grön. Det finns en hel del färgnyanser, men det får vara lite av en överraskning, säger en förväntansfull Mats Augbeck på C4 Teknik.

Enligt honom kommer invigningen att ske på pendelparkeringen med tal av Sten Hermansson (c), tekniska nämndens ordförande, Thomas Erlandson, vägdirektör på Vägverket, samt Richard Bengtsson från Maxi.

- Både Vägverket och Maxi är medfinansiärer i projektet, förklarar Mats Augbeck.

När fontänen sedan kommer att vara igång vet han inte exakt.

- Det har vi inte beslutat. Den kommer troligen att vara avstängd vissa tider. Preliminärt har vi pratat om att ha den igång på morgonen och sedan eftermiddag och kväll. Vi får prova oss fram litegrann, säger han.

Peter Maunula 044-185556
Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.