Fordonsvärderingen stäms av Konsumentombudsmannen

Över 150 missnöjda kunder och oklara uppgifter har fått konsumentombudsmannen (KO) att bestämma sig. Nu dras Fordonsvärderingen i Kristianstad inför Marknadsdomstolen.
Kristianstad • Publicerad 3 juli 2008

KO kräver att företaget ska lämna klar och begriplig information om priser och ångerrätt innan avtal ingås. KO vill också att bekräftelse ges efter avtalet, där det framgår mer om ångerrätten, garantier, bolagets kontaktuppgifter, leveranskostnader, priser med skatter och avgifter, samt sätt för betalning och leverans.

Om inte detta sker, ska vite (böter) utkrävas, enligt stämningsansökan. Där framgår också att Fordonsvärderingen vid vite ska förbjudas att vilseleda konsumenterna till att tro att ångerrätten kan avsägas innan ångerfristen har börjat löpa.

Fordonsvärderingen.se marknadsförs och säljer tjänster för fordonsvärdering via internet, och har tidigare varit uppmärksammat i bland annat Kristianstadsbladet, hos konsumentföretaget Cint samt dragit på sig många anmälningar till Konsumentverket.

Orsaken är att många inte förstår att de ska betala för tjänsten när de begär att deras fordon ska värderas.

KO anser att bolaget inte uppfyller kraven i distans- och hemförsäljningslagen när det gäller att lämna information före och efter att avtalen ingåtts.

Bolaget ägs av Notara AB, som drivs av Jens Eriksson i Kristianstad. Han driver även sajter som Persondata.se och Kreditscore.se.

Han har inte gått att nå för en kommentar i nuläget, men har tidigare sagt i Kristianstadsbladet att de försökt anpassa sidorna så det ska bli tydligare med prisuppgifterna. Jens Eriksson är även ledamot i bolag som Fastighetsaktiebolaget 1942, Fordonsvärderingen i Skåne AB och Jens Eriksson Consulting AB.

Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.