Förening för hemlösa fick 10000 kronor

Kristianstad Artikeln publicerades

Föreningen Hemlösa i Kristianstad fick på torsdagen en check på 10000 kronor av Lions.

”Det betyder att vi kan fortsätta vår verksamhet och att vi kanske kan utöka den”, säger Caroline Svensson, ordförande för Hemlösa i Kristianstad (HIK).

Lions Club Kristianstad delade ut 10000 kronor till föreningen Hemlösa i Kristianstad. Föreningens ordförande Caroline Svensson tog emot checken.
Foto: Lasse Ottosson
Lions Club Kristianstad delade ut 10000 kronor till föreningen Hemlösa i Kristianstad. Föreningens ordförande Caroline Svensson tog emot checken.

Igår var det sista torsdagen i månaden och då var det också tillfälle för hemlösa och andra utsatta personer att få sig ett mål mat och kanske lite nya kläder på Östermalmskyrkan, där föreningen Hemlösa i Kristianstad har sin verksamhet.

På plats var också representanter från Lions Club Kristianstad med en check med 10000 kronor, som delades ut till föreningens ordförande Caroline Svensson. Hon säger att pengarna betyder mycket för föreningen, som inte har kommunalt bidrag.

Föreningens verksamhet består huvudsakligen av att erbjuda mat med mera en gång i månaden.

– Vi delar ut mat till en målgrupp vi kallar utsatta personer, bland annat hemlösa personer, personer med psykisk ohälsa, personer med missbruk och fattigpensionärer. Vem som vill får besöka vår verksamhet. Man har också möjlighet att hämta kläder och hygienartiklar som folk har skänkt till oss.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.