Annons

Förening vill ordna isbana

ÅHUS. En konstfrusen isbana i Åhus kan bli verklighet redan i vinter. Kronoskogens motionärer presenterade i går ett förslag för kommunen om att anlägga en isbana bredvid Hanöhallens stora parkering vid Järnvägsgatan.
Kristianstad • Publicerad 6 september 2001

En 330 kvadratmeter stor konstfrusen isbana planeras för Åhus. Det är Kronoskogens motionärer som står för idén och som på onsdagen presenterade sitt förslag för kommunstyrelsens arbetsutskott. – Det ska bli en isbana för motion-och nöjesåkning, säger en av initiativtagarna Bengt Klingheim. Upplägget är det samma som för Åhusbryggan, som också kom till på initiativ från Kronoskogens motionärer. – Vi ska samla in pengar till anläggning av isbanan och hoppas att kommunen sedan ska ta det framtida driftsansvaret, säger Bengt Klingheim men är förtegen om hur själva insamlingen ska gå till. Det vill han berätta först om någon vecka. Förslaget är att lägga isbanan på gräsplanen bredvid Hanöhallens stora parkering mot Järnvägsgatan. Staffan Anderson på Hanöhallen, som äger marken, är mycket positiv till planerna och har erbjudit sig att låna ut marken gratis. – Jag hoppas att det blir av för barnens skull, säger han och oroar sig inte för att butiken ska bli värmestuga. – Det kommer att uppföras en enklare serveringen intill isbanan, förmodar Staffan Andersson. – Det är ett intressant initiativ och vi vill gärna stödja lokala investeringar, säger kommunalrådet Bo Kristiansson som fick förslaget presenterat för sig i går. Men vi vill inte ta ställning förrän det är klarlagt vilka kostnader det blir för det framtida driftsansvaret, tillägger han. Vi har bett berörda förvaltningar att titta på det. Enligt Bo Kristianssons uppskatttning skulle förverkligandet av isbanan röra sig om en investering i halvmiljonersklassen. – Kronoskogens motionärer föreslår det att det ska vara isbana på vintern och boulebana på sommaren. Under vintern är det perioden mellan december och fram till sportlovet som skulle vara aktuell. De vill ha igång den så snart som möjligt och önskar att isbanan ska vara klar redan till kommande vinter, uppger Bo Kristiansson. – Det är säkert tre år sedan jag kunde åka skridskor på naturfrusen is i Åhus, säger Bengt Klingheim som inte tycker att åhusborna ska behöva ta sig till Kristianstad för att åka skridskor. Dessutom är det ofta svårt att få tider i ishallen, tillägger han. nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Marcus Haraldsson och Ann Charlott Molin 044-18 55 00
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons