Försäljningen av bolaget klar

Nu är det klart. Arenabolaget är sålt till Mats Dahlmans, Staffan Johanssons och Lennart Smidfelts bolag, som ska heta Yllans mäss- och konferenscenter AB.
Kristianstad • Publicerad 10 januari 2012
Mats Dahlman, vd Balticum Frinab AB.
Mats Dahlman, vd Balticum Frinab AB.Foto: 

– Det känns bra, kommenterar Åsa Simonsson, ordförande i säljande Stiftelsen Regionen Kristianstad. Vi har kommit i hamn med en affär som både köpare och säljare är nöjda med.

Vad har varit svårt att enas kring?

– Det har varit många små juridiska delar att diskutera och komma överens om, men det har vi nu gjort, säger Åsa Simonsson.

Överenskommelsen innebär att Yllans mäss- och konferenscenter AB tar över samtliga 1 000 aktier i Arenabolaget, Kristianstads arena AB, den 31 januari.

Priset är ännu inte fastställt. Det ska motsvara Arenabolagets justerade egna kapital i bokslutet för 2011, som beräknas vara klart först i slutet av januari.

Yllans mäss- och konferenscenter AB ska bedriva verksamhet i Sommarlust fram till den 1 februari, då verksamheten återgår till Folkets Park i Kristianstad AB.

Personal återvänder

Mats Dahlman säger att han ser väldigt positivt på framtiden, framför allt för Yllan.

– Potentialen finns där, och den vill vi utveckla. Vi jobbar redan på en handlingsplan.

Han berättar att överenskommelsen gällande Sommarlust innebär att de tre vaktmästarna går tillbaka till Sommarlusts ägare Folkets Park i Kristianstad AB, medan en anställd följer med till det nya bolaget.

Därutöver betalar Yllans mäss- och konferenscenter AB en kompensation i form av en engångssumma till Folkets Park i Kristianstad AB.

Men hur stor den summan är vill han inte säga något om.

Detsamma gäller priset på Arenabolaget.

– Eftersom bokslutet inte är klart kan det diffa rätt mycket, förklarar Mats Dahlman.

Mats Dahlman utesluter inte att det nya bolaget lägger bud på restaurang- och nöjesverksamheten i Arenan inför nästa årsskifte.

– Men vi måste göra en mer noggrann genomgång av avtalet innan vi bestämmer oss. Det måste vara lönsamt för oss att driva verksamheten.

Tre delägare

Staffan Johansson berättar för Kristianstadsbladet att Mats Dahlman med 60 procent blir huvudägare i Yllans mäss- och konferenscenter AB.

Han och Lennart Smidfelt kommer att äga 20 procent vardera.

Det är också de som kommer att stå verksamheten närmast.

– Jag blir verksamhetschef på Yllan och Arenan, säger Staffan Johansson. Lennart blir administrativ chef och ska hålla i fastigheterna, skriva hyreskontrakt med mera.

”Fantastiskt bra”

Staffan Johansson är glad att affären nu blir av.

– Det känns fantastiskt bra. Jag tror att det blir mycket lättare att driva detta som privat entreprenör, säger han.

Även kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP) är nöjd.

– Det har varit en belastning för kommunen att det har upplevts som att kommunen indirekt har konkurrerat med de andra krögarna i staden. Därför är det skönt att den här affären är i hamn, säger han.

Maria Sällberg
Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.