GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Reportage

Försäljningen gick över förväntan

Klockrent! Det gjorde verkligen skillnad. Så sammanfattar Eddie Svensson stylingen av tvåan på Hovslagaregatan i Kristianstad som han och flickvännen Nathalie Tiderman sålde nyligen.
Ibland behövs ett proffs för att skapa hemkänsla i en bostad. Särskilt om det är dags för försäljning. Hemligheten ligger i att framhäva bostadens fulla potential och plocka bort privata ägodelar.
Publicerad 28 april 2022

– Det var bara att lämna nycklarna och plötsligt var den inredd. Det blev jättebra. Stylisten gjorde ett fantastiskt jobb. Hon möblerade på ett smart sätt, som gav inspiration både för spekulanterna och oss själva. I sovrummet till exempel fick hon plats med ett litet skrivbord med bra arbetsyta. Det hade vi inte tänkt på själva, säger Eddie Svensson.

Efter att ha gått på otaliga visningar under hela förra året på jakt efter större bostad i centrum fick paret napp från lite oväntat håll.

– Vi fick tips om en trea i sjunkande huset genom en kollega till Nathalie och slog till. Det gick väldigt fort. Lägenheten var renoverad och tom så vi kunde flytta in med våra möbler omgående, säger han.

Nu var det dags att sälja tvåan som Eddie Svensson köpt flera år tidigare genom Fastighetsbyrån i Kristianstad.

– Vi har varit på rätt många visningar där stressade mäklare bara tittat på klockan. För oss var det viktigt att anlita en mäklare som var både engagerad och tillmötesgående. Och det kändes helt rätt med Eva Rosquist. Eftersom vår gamla lägenhet var tom föreslog hon fullstyling.

Att inreda lägenheten från grunden gav resultat. Intresset blev stort och efter två visningar tätt inpå varandra var budgivningen i gång. Paret fick bra betalt för sin lägenhet.

– Försäljningen gick över förväntan. Jag kan verkligen rekommendera styling på detta sätt. Särskilt när du har en tom lägenhet. Det var supersmidigt. Vi behövde inte göra något själva, säger Eddie Svensson.

Vem: Eddie Svensson, 26 år, blomstergrossist, och Nathalie Tiderman, 27 år, barnmorska sålde sin tvåa på 56 kvadratmeter på Hovslagaregatan i Kristianstad genom Fastighetsbyrån och mäklaren Eva Rosqvist.

Detaljer, detaljer, detaljer.
Detaljer, detaljer, detaljer.
Josefin Werngren tillsammans med Eddie Svensson som ska sälja sin bostad.
Josefin Werngren tillsammans med Eddie Svensson som ska sälja sin bostad.
Efterbild med slutresultatet.
Efterbild med slutresultatet.
Små detaljer som skapar hemmakänsla.
Små detaljer som skapar hemmakänsla.
Känslan av ett hem växer fram.
Känslan av ett hem växer fram.
Förebild innan Josefine Werngrens förvandling.
Förebild innan Josefine Werngrens förvandling.

Hemtrevligt men inte privat

– Många kanske inte ser själva hur till exempel en tom bostad kan inredas. Då behövs fullstyling och där möblerar jag från grunden, säger Josefine Werngren som stylar bostäder i samarbete med Fastighetsbyrån i Kristianstad.

– Jag har ett lager med möbler och inredningssaker som jag utgår ifrån. Men jag köper alltid något nytt specifikt för bostaden. Min sambo är snickare och vi bygger en hel del möbler tillsammans.

”Det ska inte se ut som någons hem men ändå vara hemtrevligt”

För möblerade bostäder som ska säljas handlar det oftast om att plocka bort och ställa undan. Bilder på barnbarnen, räkningar och andra allt för privata föremål ryker.

Stylingen går främst ut på att framhäva bostadens karaktär och fulla potential. Målet är att skapa en genuin hemkänsla som går hem hos alla som kan tänkas vara intresserade av just den bostaden. Stilen ska vara lagom opersonlig men ändå mysig och inbjudande.

– Jag tar bort saker som gör att man kopplar hemmet till en viss person. När man går på visning vill man inte känna att man kommer hem till någon annan. Utan i stället ska man tänka: Här kan jag bo!

För många säljare kan det vara skönt att få hjälp med stylingen. Är man redan inne i nästa bostad och har fullt upp med att planera inredningen där vill man troligen inte fokusera på det gamla.

– Det börjar med att jag kommer ut på konsultation hos kunden. Då går vi igenom alla rum var för sig. I slutvarvet berättar jag vad man kan göra. Flytta om någon möbel eller ta bort något litet, säger Josefine som även hjälper privatpersoner att hitta sin inredningsstil.

– Alla har inte intresse eller förståelse för vad inredning kan göra för en bostad. Det kan vara ett sovrum där man vill få fram en annan känsla. Eller där man har svårt att hitta en stil som man trivs med.

Josefines bästa proffstips

1.Sålla bort så mycket personligt som möjligt

2.Gör hemmet mysigt – man säljer inte bara ett hem utan även känsla

3.Inreda efter köpare och målgrupp

4.Tänk på att öppna upp ytor

Fakta - Josefine Werngren

Namn: Josefine Werngren

Ålder: 25 år

Bor: Håller på att bygga eget på en tomt mellan Nosaby och Hammar där det fanns ett äldre hus som nu är rivet.

Gör: Har arbetat med professionell styling i ett år. ”Man vet aldrig vad som väntar när man kommer in i en bostad. Om inte jag inreder åt andra inreder jag hemma. Det är mitt största intresse.”

Favorit inredningsdetalj: ”Älskar sådant som man gjort själv. Tavla, bord eller något man sytt själv.”

Driver: Instagramkontot @josefinewerngren.

Fem snabba med Eva Rosquist, mäklare på Fastighetsbyrån.

Eva Rosquist är mäklare på Fastighetsbyrån.
Eva Rosquist är mäklare på Fastighetsbyrån.

Hur påverkar styling försäljningen?

– Vi ser tydligt ett växande intresse för att köpa till den här tjänsten och att slutpriset blir högre när en bostad är stylad. Framför allt om den är omöblerad, då kan det bli svårt för intressenten att skapa sig en uppfattning om hur lång till exempel en vägg är eller hur stort rummet är. Får där plats ett matsalsbord eller en soffa?

Berätta om varför ni har egen fotograf?

– Vi är nog väldigt ensamma om att ha en egen fotograf. Vi arbetar mycket bra tillsammans, som ett riktigt team. Jag är oftast med ute på fotograferingarna, då har jag varit i bostaden och träffat säljarna och vet vad som är viktigt för dem och kan därmed förmedla detta till fotografen.

Kostar det extra?

– Ja, det kostar extra att fullstyla en bostad. Det är naturligtvis ingen säkerhet att man får pengarna tillbaka, men vår statistik visar på att de bostäderna har en högre slutsumma än de som inte är det.

Fakta - Eva Rosquist

Namn: Eva Rosquist

Ålder: 46 i år

Uppvuxen i: Åhus med mina föräldrar, har inga syskon.

Bor: I Vä i ett gammalt hus från 1920 med min man Per-Ola, våra barn Hilding och Hedvig och vår hund Nova.

Fritid: I vår kommer jag att tillträda i styrelsen på Kristianstadflickorna, som suppleant. Det ska bli så roligt och lärorikt.

Vad är det bästa med att vara mäklare?

Jag började arbeta som mäklare i juni 2021, har tidigare arbetat med mode i klädbutik med försäljning, inköp och personal under många år. Att arbeta som mäklare är så utvecklande och berikande! Jag träffar underbara människor (i både glädje och sorg) och får chansen att hjälpa dem med en av deras största affärer i livet. Det är en ynnest och jag får se så många vackra och personliga hem. Att dessutom tillhöra ett fantastiskt team och Fastighetsbyrån, är allt jag kunnat drömma om!

Vad är ditt bästa tips för att snabbt få fint hemma:

Att se vackra snittblommor i en fin vas tycker jag är den bästa inredningsdetaljen, då känns hemmet levande!

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.