Förskola i drabbades av vattenläckage

Villa förskola drabbades under natten till måndagen av en omfattande vattenläcka. Personalen jobbar nu med att leta efter nya lokaler till barnen som ska dit på onsdag.
Kristianstad • Publicerad 6 januari 2003
Niklas Nilsson och Per Johansson från Åhus deltidsbrandkår dammsuger upp vatten från golvet i förskolan. Bild: BOSSE NILSSON
Niklas Nilsson och Per Johansson från Åhus deltidsbrandkår dammsuger upp vatten från golvet i förskolan. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

– Som tur är har vi studiedag på tisdag. De barn som då behöver omhändertagning har vi redan avtal med Fullriggarens förskola om, säger rektorn Helena Johnsson. Villa förskola har ett 40-tal barn på två avdelningar, Myggan och Loppan. Nu är det Loppans lokaler som skadats, då ett rör i taket sprungit läck. Man vet ännu inte om det är kylan som orsakat sprickan, eller något annat. – Det hade tydligen inträffat under natten, och Åhus deltidsbrandkår har varit där och hållit på fram till morgonen. Det har stått vatten upp på golvet, så vi antar att mycket är förstört. Hur mycket är det för tidigt att veta, säger hon. Men redan på onsdag planerar de att öppna förskolan ändå. – En avdelning, Myggan, tror vi att vi kan öppna, eftersom den var nästan oskadd. Men för personalen kommer en del av tisdagen att ägnas åt att leta nya lokaler där ett 20-tal barn får plats. – Vi får lösa det här på något sätt, det ska säkert gå. Under morgondagen kommer vi att veta hur vi ska fixa detta. Clifford Johansen 044-18 56 40 clifford.johansen@kristianstadsbladet.se

ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.