Fp sätter press på moderaterna

Folkpartiet pressar moderaterna för att få en nystart. Samarbetet måste bli bättre och organisationen ändras.
Kristianstad • Publicerad 21 maj 2007

Kristianstadsbladet sökte flera gånger förgäves folkpartiets gruppledare för en kommentar om moderaternas byte på gruppledarposten under fredagen.

Först under lördagen hör Pierre Månsson av sig.

Han berättar att på fredagsförmiddagen, samtidigt som pressmeddelandet om att Bengt Gustafson tar över som kommunalråd för moderaterna, fick gruppledarna för övriga partier information om förändringen.

– Bengt Gustafson är en bra karl, en erfaren politiker. Jag uppfattar honom som ärlig och rak, säger Pierre Månsson.

Han medger att det är självklart att moderaterna hävdar att de ska ha posten som ordförande i kommunstyrelsen.

– Och det är bra att de öppnar för en diskussion, att det inte är en mans jobb precis som Bengt Gustafson säger.

Ändå tänker folkpartiet driva frågan om ny organisation hårt.

– Vi behöver en nystart. Vi kan inte ha det som vi haft det utan vi sätter lite press på moderaterna och kommer att diskutera det under de närmaste veckorna. I positiv anda, säger han och konstaterar att varken informationen eller samarbetet fungerat särdeles bra.

Bengt Gustafson tar formellt över som kommunalråd den 12 juni. Dagarna mellan den 1 och den 12 juni är det oppositionsrådet Heléne Fritzon som är kommunens formellt högst ansvariga.

Inga-Lill Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.