Annons

Friends dragplåster på Christianstadsdagarna

Kristianstad • Publicerad 27 mars 2001

Friends på turné, en inriktning på det mångkulturella med mat och drycker, samt kanoter i Tivoliparken.

Det är några av nyheterna under årets upplaga av Christianstadsdagarna. Planerna presenterades delvis under ett upptaktsmöte under tisdagskvällen, då en del av sommarens begivenheter och aktiviteter i Kristianstad och Åhus presenterades för inbjudna berörda.

Annons

–Vi har sagt vi ska försöka ha en inriktning på det mångkulturella, säger centrumledaren Åke Andersson som nu är verksamhetsansvarig för festivaldagarna.

–Vi kommer även att försöka hitta ett vatten-tema. Vi har redan planerat att vi ska ha kanoter i tivoliparken, arrangera flodpirat-aktiviteter för barnen och Flodjazz på Vattenrikesbåten.

Regionmuseets innergård kommer att utnyttjas i år som en evenemangsgård. Där ska finnas aktiviteter för barnen på dagarna, på kvällarna ska där bli trubaduraftnar.

Några artister är det också klart med. Bland annat kommer melodifestivalvinnarna Friends att spela på måndagen, och den sista fredagen blir det Glenn Wish med gäster.

Söndagen kommer att bli en allsångskväll, men vem som ska leda den är inte klart än. Inte heller har det helt löst sig med vem som blir den stora artisten på invigningsfredagen.

–Christianstadsdagarna bygger nu på delaktighet, att få så många intressenter som möjligt när det gäller övriga aktiviteter exempelvis på gågatorna. Där uppmanar vi butiker, restauranger och övriga företag att vara med på gatan och sprida liv.

–Vi hoppas att detta ska passa de flesta, säger Åke Andersson till Kristianstadsbladet.

Clifford Johansen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons