Annons

Fritidsgårdars framtid orsak till diskussion

Kristianstad • Publicerad 6 september 2003

Förslaget om att kompensera fritidsgårdarna för löneökningar orsakade en lång diskussion även på presskonferensen efter kultur- och fritidsnämndens sammanträde.

Eftersom kommunstyrelsens arbetsutskott i onsdags beslutade att ge Fritidsgårdsforum ett tilläggsanslag på 230000 kronor i år, anser nämndens majoritet att kultur- och fritidsnämnden inte behöver skjuta till mer.

Annons

Ordförande Christina Borglund (kd) påpekade att de 230000 kronorna inte är en engångsinsats. De utgör en utökning av Fritidsgårdsforums budget, vilket innebär att de får lika mycket nästa år.

– Det har jag fått försäkringar om från kommunstyrelsen, sa hon.

Men oppositionen, moderaterna, folkpartiet och centern, påpekade att tilläggsanslaget endast täcker behov som redan finns.

– För kommande löneökningar krävs ytterligare 130000 kronor per år, sa vice ordförande Nils-Arne Bidsell (m), och påpekade att Kristianstads kommun lägger relativt lite pengar på fritidsgårdarnas verksamhet. Järmförelsekommunerna Kalmar, Halmstad, Växjö och Karlskrona lägger betydligt mer.

– Det är alldeles riktigt, men vi kan inte ändra på det på ett år. Särskilt inte när vi har besparingskrav på oss, svarade Christina Borglund.

Matti Stenrosen

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons