Furuboda får bidrag för projekt med spel

Föreningen Furuboda får 2168000 kronor ur Allmänna arvsfonden för att utveckla verksamhet för och med barn och personer med funktionshinder.
Kristianstad • Publicerad 9 november 2001

– Det här var kul. Det ger oss chans att jobba med ett område som är angeläger. Projeketet kommer att starta den 1 januari 2002, säger Per-Olof Hedvall som jobbar på Furuboda resurscenter med datafrågor. Drygt 38 miljoner kronor delades ut till 29 projekt. Föreningen Furuboda vill tillsammans med Handikapp.se, Gotlands kommun och Höghammarskolan i Bollnäs bedriva ett projekt kallat Interagera och därför hade man ansökt om bidrag ut Allmänna Arvsfonden. Målet för projektet är att personer med funktionshinder skall ges möjlighet att använda datorspel i både fritidsaktiviteter och träningssammanhang. Det finns inte många spel som är utvecklade för att användas av funktionshindrade personer. Om spel används i samband med utprovningar eller liknande, skapas på ett enkelt sätt en kravlös och avslappnad situation. Målgrupperna är främst terapeuter och pedagoger som i sitt arbete möter unga och vuxna med funktionshinder samt personer med egen erfarenhet av funktionshinder. I projektets utvecklingsdel kommer tre fältstudier med olika inriktningar att genomföras. Det kommer att ske på Datateket på Gotland, Hammarhögskolan som är Bollnäs särskola och på Furuboda Folkhögskola. nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.