Gammaldags läsarmöte i Perstorp

Kristianstad • Publicerad 19 augusti 2004

KRISTIANSTAD. Ett gammaldags läsarmöte planeras i Perstorps baptistkapell nu på söndag klockan 16.

Gudstjänsten hålls i samarbete med Östermalmskyrkan i Kristianstad och Gustav Sundström från Örebro, tidigare missionsföreståndare för Evangeliska frikyrkan, predikar. Han har nära släktrelationer till Kristianstadsbygden och brukar tillbringa somrarna här.

– Perstorps unika baptistkapell på gränsen mellan Oppmanna och Vånga utsattes för i februari 2003 för inbrott och skadegörelse. Därför kunde inte något "gammaldags läsarmöte" hållas förra sommaren. Kapellet från 1860 är byggnadsminnesförklarat och reparationen måste därför utföras enligt särskilda regler, berättar Stig Söderstrand i Östermalmskyrkan.

Vid söndagens gudstjänst medverkar också Ingrid och Bertil Samuelsson, Ingvar Jeppsson och Astrid Rydén. Nils-Erik Frisk svarar för kaffeserveringen.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.