Goda krogbetyg till Kristianstad

Kristianstad • Publicerad 11 mars 2008

Kristianstad befäster sin ställning som skånsk krogkommun och har för andra året i rad med sju krogar i krogbibeln "White guide". Kristianstad har fler krogar med i listan än såväl Helsingborg som Lund.

Ny krog för i år på listan är Modesto bar och restaurang, som klassas som ett bra ställe. Restaurang Åvägen rankas högst i kommunen och räknas till "mycket god klass" med 71 poäng av 100 möjliga, för övrigt lika många poäng som Grand Hotel i Lund, Karlaby kro i Tommarp och Doc Italiano i Malmö, medan Tomarps gårdshotell med 66 poäng har stigit i rankningen till "God klass" från tidigare "Ett bra ställe".

Övriga restauranger i kommunen är Bar-B-Ko, Wärdshuset Kastanjelund i Yngsjö, Kippers källare och Åhus Gästgifvaregård, som alla räknas om bra ställen. Österslövs bykrog är i år inte med på listan.

Bästa krog i Skåne är Gastro i Helsingborg som räknas till "svensk mästarklass" med 83 poäng. Bäst i landet är Lux Stockholm med 90 poäng och som därmed håller "Internationell mästarklass".

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.