Godkänt för Montessori

Montessoriskolans elever har meritvärden som vida överstiger både övriga Kristianstadselevers, men också rikets.
Kristianstad • Publicerad 6 mars 2008

Fler elever är också behöriga till gymnasiet, även om tidigare års 100 procent år 2006 sjönk till 92,9 procent. Vilket fortfarande är en bit över riksgenomsnittet på 89,5 procent.

Så Skolverket är nöjtmed skolans resultat. Däremot tycker inte inspektörerna att skolan gör någon systematisk uppföljning och utvärdering av elevernas kunskaper i förhållande till de nationella målen i årskurs 5.

Skolan får också kritik för att eleverna inte är delaktiga i utarbetandet av kvalitetsredovisningen. Skolverket vill också se förbättringar i hur elevernas inflytande och ansvarstagande ökar i takt med att de blir äldre.

De individuella utvecklingsplanerna behöver bli mer framåtsyftande och skolans analyser av elevernas resultat bör i högre grad ligga till grund för förbättringar i verksamheten. Konkret bör dessutom arbetsron i åk 6 och 7 bli bättre.

Inspektionen är ett led i de rutinkoller Skolverket gör över hela landet. I höstas var turen kommen till Kristianstads kommun.

De kommunala skolornas resultat har Kristianstadsbladet presenterat tidigare.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.