Grand ändrar säkerhetsrutiner

Kristianstad • Publicerad 7 maj 2005

En försvunnen städnyckel låg bakom stölderna i tre hotellrum på Quality Hotel Grand i Kristianstad i fredags. Nu har hotellet ändrat rutinerna.

Strax efter klockan 17 i fredags kväll drabbades tre gäster på hotellet av inbrott. Från ett av rummen stals en bärbar dator, en digitalkamera och 14000 kronor i kontanter, från ett annat en rakapparat och från ett tredje rum en rakapparat, en klackring och en klocka.

När hotellets personal började undersöka vad som hänt visade det sig att en städnyckel till våning ett, där alla stölderna skedde, var borta. Den brukar hänga i personalens städutrymme på fjärde våningen.

– Det är ett låst utrymme på kvällar, nätter och helger, men så länge personalen opererar på våningen har det varit öppet, säger hotellets vd Per Jonsson.

Nu har hotellet ändrat rutinerna så att städnycklarna hämtas ut i receptionen istället. Eftersom nyckeln fortfarande är borta har hotellets ledning också satt in hundbevakning på första våningen, för att förhindra fler stölder.

Personalen samlades snabbt i fredags, för att reda ut vad som hänt. Då visade det sig att någon sett en okänd person röra sig vid utrymmet med nycklarna och sedan snabbt försvinna, troligen genom det gamla trapphuset. Ett signalement har lämnats till polisen.

Efter de uppgifter som kommit fram drar Per Jonsson slutsatsen att ingen ur personalen är inblandad i stölderna.

Imorgon ska personalen samlas till informationsmöte.

– Det stärker tanken att vi tar det här på största allvar. De kanske börjar fundera och hittar en lucka i rutinerna som vi kan rätta till, säger Per Jonsson.

Ingela Rutberg

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.