Grönt regionråd imponerat av Navet

Kristianstad • Publicerad 9 februari 2008
Viveka Dettmark berättar för Anders Åkesson om samordning och vårdutveckling på CSK. bild:willy alm
Viveka Dettmark berättar för Anders Åkesson om samordning och vårdutveckling på CSK. bild:willy almFoto: 

ºº– Jag är imponerad av arbetssättet på Navet, en fantastiskt bra verksamhet med teamarbete.

Det säger Anders Åkesson, regionråd för mp, som på fredagsmorgonen besökte CSK och närsjukvårdsavdelningen där han fick klä sig i vita personalkläder för att följa morgonens arbete. Inget ovant för en som är sjuksköterska i grunden.

Han fick information om näringstillförsel, om apotekaren som finns på avdelningen för att gå igenom journalen när patienten skrivs in, och komma med goda råd till doktorn. – Ingen av patienterna på vårdavdelningen var under 80, medan några var 93–94.

Efter Navet mötte Anders Åkesson delar av sjukhusledningen, fick information om planerna på Kristianstadslänken – som förutsätter en ombyggnad för bussarna utanför sjukhusets entré, planerna på Apotekets flytt ut till en egen lokal utanför sjukhusentrén och vissa andra planer på förändringar inom sjukhusbygget.

– Vi pratade också om hur Vårdval Skåne, som ska börja införas nästa år, kan komma att påverka sjukhusets verksamhet. Anders Åkesson tycker att regionen måste ta nytt tag i närsjukvårdsutvecklingen, säger att den lite kommit av sig och att flera kommuner saknar en bra kanal till sjukvården, en kanal som behövs för att närsjukvården ska fungera som det är tänkt.

Innan vi lägger på luren berättar regionrådet att han natten fredag-lördag ska vara tillfälligt tillbaka i sitt yrke, som sjuksköterska på neurologen i Malmö.

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.