Halkolyckor på de skånska vägarna

Vägverket varnade för halka på de skånska vägarna under morgonen, men hittills har inga olyckor med allvarliga personskador inträffat.
Kristianstad • Publicerad 25 mars 2008
Besvärligt väglag. Bilden är taget vid ett tidigare tillfälle. Bild: Bosse Nilsson
Besvärligt väglag. Bilden är taget vid ett tidigare tillfälle. Bild: Bosse NilssonFoto: 

På E22 vid Hurva körde en personbil av vägen strax efter klockan halv sju och strax därefter halkade en lastbil och hamnade på tvären på vägen. Enligt rapporter från bärgare på platsen åkte sedan flera bilar av vägen där.

Det blev stopp och köer på E22, men klockan tjugo över åtta var lastbilen bärgad och trafiken släpptes på igen.

I Ystad körde en bil av Gustafsgatan och in på en villatomt, där två parkerade bilar demolerades. Olyckan inträffade kvart över sex på morgonen.

-Jag hörde en stor smäll och undrade vad det var. En liten stund senare ringde det på dörren. När jag tittade ut så såg jag att båda mina bilar var förstörda och stora delar av trädgården också, säger mannen som bor i huset.

I Lund krockade en personbil och en buss på Getingevägen. Det är oklart om även denna olycka orsakades av halkan. Inte heller där skadades någon människa. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.