Annons

Hallå där...

Kristianstad • Publicerad 10 september 2003

… kultur- och fritidschef i Kristianstads kommun. Du är en av 20 personer som söker jobb som kultur- och fritidschef i Lund. Vill du byta jobb?

– Jag trivs mycket bra och är inte på någon allmän jakt efter ett nytt jobb, utan fortsätter gärna med min tjänst. Just den här tjänsten attraherar mig och dök upp just nu. Då är det synd att i alla fall inte testa.

Annons

Vad lockar med tjänsten i Lund?

– Kommunen är lite större och det är alltid spännande. Budgeten är ett par gånger större och personalstyrkan ett par gånger större. Lunds kommun ligger precis på gränsen för att ha en kultur- och fritidschef. Med en större kommun blir det ofta separata förvaltningar. Om man tar Malmö så blir det i stället kulturbolag, så Lund känns som det ultimata.

Du har jobbat här i fyra år. Har du gjort det du ska?

– Det är så individuellt. Jag har jobbat ungefär sex år på tidigare arbetsplatser och har utan tvekan mycket kvar att ge i Kristianstad.

Vad skiljer Lund och Kristianstad som kulturstäder?

– Kristianstads kommun är större till ytan och är mer utspridd, medan Lund i förhållande till sin omgivning är mer centrerat till centralorten. Det påverkar utseendet på kulturlivet, på gott och ont.

En annan sak, ska du flytta till Skottenborg (1600-talshuset vid Gamla kyrkogården)?

– Det stämmer. Vi flyttar in där 1 november. Det känns kul och spännande och sedan dök den här tjänsten upp. Jag anmälde mitt intresse förra gången det var aktuellt, men då hade någon redan bokat in det. Nu när jag hörde att det var ledigt anmälde jag mitt intresse igen.

Krockar flytten med tjänsten i Lund?

– Det kan det möjligen göra, men det är en lång process och jag är hundraprocentigt inriktad på den tjänst jag har. Skulle det bli aktuellt från jag ta ställning till det då.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons