Annons

Hallå där...

Kristianstad • Publicerad 24 september 2001

Omvald ordförande för moderat skolungdom, MSU, i Kristianstad vid årsmötet på lördagen. Sebastian Carlsson går andra året på Naturvetarprogrammet på Österängsskolan.

Hur känns det att bli ordförande för ännu ett år?

Annons

– Det är kul att få förtroendet att leda Kristianstads största ungdomspolitiska organisation med ett 70-tal medlemmar. Sedan känns det kul att leda organisationen under året med valperiod.

Vad gjorde att du engagerade dig i MSU?

– Först var det för att det var ett roligt gäng och trevliga kamrater, men främst var det för att jag ser en skola där elever mot sin vilja får göra saker som inte alltid ligger i deras eget intresse.

Vad anser du vara de viktigaste politiska frågorna?

– Det viktigaste är att alla ska få möjlighet att forma sin egen framtid utan inblandning av staten. Med den friheten menar jag inte i första hand att människor ska få mer pengar i plånboken, utan att staten inte ska bestämma över en enskild persons vardag.

Vad kan MSU göra för skillnad i Kristianstad?

– Vi vill verka för våra idéer och så vill vi påverka i konkreta frågor. Till exempel arbetar vi just nu med kommunikationsproblem på Österängskolan mellan ledningen å sin sida och lärare och elever på andra sidan. Vi har tagit upp frågan med våra politiker i barn- och utbildningsnämnden. Sedan handlar det om att diskutera ideérna med andra ungdomar. Att höra motståndarnas argument driver oss framåt samtidigt som det driver dem framåt.

Vad avhandlade ni mer under årsmötet på lördagen?

– Vi hade inga propositioner eller motioner för behandling. Vi har en tradition att årsmötena inte ska bli alltför långa tillställningar. Annars håller vi på med att diskutera ett kommunalt handlingsprogram, men inte under årsmötet. Sedan valde vi styrelse, ombud och revisorer. Det var fem personer som avgick från posterna de har haft under året.Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons