Annons

Hallå där…

Kristianstad • Publicerad 17 augusti 2001

…Lennart Smidfelt

Det stundar till Demokratikalaset i Kristianstad?

Annons

– Ja, det stämmer. 13-14 september äger arrangemanget rum i Croniushallen (gamla Ridhuset) på Östra Kasern

Vem står som arrangör?

– Det gör barn och utbildningsförvaltningen i Kristianstad.

Vad är Demokratikalaset?

– Det är en konferens som tar upp hur viktigt det är med demokratifrågor och som dessutom vill försöka att få ungdomar att intressera sig för politik.

Är det viktigt med demokrati i dagens samhälle?

– Ja, det är oerhört viktigt. Som dagens samhälle är uppbyggt så är det ju en nödvändighet om vi vill ha en fungerande demokrati i framtiden. Frågan är hur bra den den svenska demokratin egentligen fungerar idag. Bor vi i ett samhälle där alla behandlas lika? Känner gemene man att hon/han kan påverka? Vad händer när rätten att demonstrera begränsas av stenkastande våldsverkare eller massiva polisinsatser.

Vilka föreläsare kommer till Kristianstad?

– Mark Levengood är moderator och sedan är partiledare Alf Svensson, Lotta Gröning, Bengt Göransson Pernilla Zethraeus, Magda Ayoub och Urban Strandberg kontrakterade. Men det blir fler kända namn, det kan jag lova.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons