Annons

Hallå där...

Kristianstad • Publicerad 21 april 2001
Clas Petersson
Clas PeterssonFoto: 

Clas Petersson,

kock och matskribent

Annons

Det ryktas att du är ska vara med i en kocktävling i Transylvanien, stämmer det?

–Javisst.

Berätta!

–Kocktävlingen är en del i ett EU-projekt som södra Sverige deltar i tillsammans med ett område i Italien och Transylvanien i Rumänien. Projektet går ut på att genom att utbyta erfarenheter öka kunskapen om turism i områdena.

Vad går tävlingen ut på?

–Jag ska representera svensk matlagning med lite knorr.

Varför blev du uttagen?

–Jag vet faktiskt inte. En kväll när jag satt och käkade med goda vänner ringde telefonen och jag blev tillfrågad om jag ville åka till Transylvanien och tävla för Sverige. Det ska bli kul. Det är roligt och hedersamt att bli uttagen.

Åker du ensam?

–Jag tar med mig Jesper Johansson som är ansvarig för utbildningen av tävlingskockar på Restauranghögskolan i Grythyttan.

Annons

Vad blir det för mat?

–Vi funderade först på blodkorv med vitlök, med tanke på att Transylvanien är Draculas hemtrakter. Men sedan bestämde vi oss för en typiskt svensk meny med lax och nässlor och löjrom i förrätten. Till huvudrätten tänker vi använda lamm från Grythyttan, vaktelägg från Skåne och sparris från Gotland. Desserten blir något med rabarber.

Har du tävlat i matlagning tidigare?

–Ja, fast det är ett par år sedan sist, men då vann jag.

Då hyser du gott hopp om framgång den här gången?

–Javisst.

Nervös?

–Jag blir aldrig nervös.Åsa Pearce

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons