Hallå där...

Kristianstad • Publicerad 4 februari 2001

...Ingrid Karlsson,

centerns gruppledare i Kristianstad.

Centern ska gå till storms mot riksdagsbeslutet om maxtaxa i barnomsorgen från 2002 både på riks- och kommunalplanet. Helst vill ni få beslutet upprivet i år.

–Ja, vårt eget alternativ med barnkonto och rätt till skatteavdrag vill vi väsnas och bilda opinion för.

Frågan diskuterades vid konferensen i Västerås med centerns kommunpolitiker. En konferens som fick klara sig utan dig?

–Jag tycker det är viktigt att hålla rätt balans mellan arbete och annat. Man ska vara rädd om fritiden också.

Du anmälde dig aldrig till kommunpolitikerkonferensen?

–Nej, eftersom jag visste redan innan att jag skulle vara hårt uppbokad under veckan. Möten om personalpolitik och kommunförbundets samhällsbyggnadsberedning avlöste varandra i Stockholm. Och därefter jag åkte hem till Kristianstad.

Centerns kommunkonferens lär ha avslutats i durton. Vad är förklaringen till det?

–Det finns en positiv anda i partiet för närvarande. Lennart Daléus väckte och lämnade en spirande optimism efter sig. Tyvärr orkade han inte själv genomföra den fullt ut.

19 mars samlas extrastämman i Stockholm för att välja ny partiledare. Valberedningen måste då ha bestämt sig för antingen Maud Olofsson eller Lena Ek, som båda i nuläget har starkt stöd i centerlandet. Vilken är din åsikt?

–Vi ha en ny partiledare och båda de kvinnliga kandidaterna är oerhört duktiga. Personligen håller jag Lena Ek något före, därför att hon har en riksdagsplats. Jag tror att det behövs.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.