Hallå där, Anders Zackrés

Anders Zackrés från Challan Boys som anordnar Allaktivitetsdag i Charlottesborgsparken under lördagen den 23 augusti 11-16.
Kristianstad • Publicerad 22 augusti 2014
Foto: Foto: Tom Wall

Varför ordnar ni Allaktivitetsdag i Charlottesborgsparken?

- Vi vill uppmärksamma de ideella krafterna som är så viktiga i dagens samhälle. Vi vill få folk, särskilt barn och ungdomar, att anamma en meningsfull sysselsättning för sin fritid. Folkhälsomässigt vet vi att det är viktigt att röra sig, fysiskt och psykiskt.

Vem riktar ni er till?

- Till alla: barn, ungdomar och gamla - familjer. Allt i parken är gratis. Det är ingen entré eller parkeringsavgift och allt som man kan pröva på i parken är gratis. Det är fjärde året vi arrangerar dagen. Besökarna har ökat för varje år. Förra året hade vi 2 000 besökare i Charlottesborgsparken enligt polisen.

Vad är det som besökarna kan pröva på under lördagen?

- Några smakprov är: boule, golf, bridge, brottning, ridning, fotboll, radio med radioamatörerna. Det är också flera scenframträdanden av körer, musik- och dansgrupper. Det är 70 föreningar på plats i år.

Man ska kunna möta historiska personer i parken. Vilka?

- Kong Christian med hela sitt Hof kommer i tidstypiska dräkter. De dansar tidsenliga danser och fäktas emot pirater.

Varför har ni en demokratigata?

- Alla politiska partier är inbjudna. Vi vill möjliggöra för medborgarna att träffa politikerna. Alla partier utom Moderaterna har tackat ja.

Vilka arrangerar dagen i parken?

- Challan Boys. Det är en ideell förening som består av fem pensionärer som har ett stort socialt engagemang. I år går dagen som en del av 400-årsfirandet och vi har fått visst ekonomiskt stöd av kommunen.

Leo Pettersson
Kaj Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.