Annons

Hallå där... Åsa Andersson

Kristianstad • Publicerad 18 september 2003
Christel Jönsson
Christel JönssonFoto: 

Du är områdeschef i centrum inom omsorgsförvaltningen i Kristianstad. Den 8 december blir du omsorgschef för Karlshamns kommun. Hur känns det?

– Jag ser naturligtvis fram emot det. Det har varit mitt mål att ta mig an en sådan tjänst. Att det blev Karlshamn var ett tillfälle. När de väl kontaktade mig var jag oerhört intresserad. Jag tycker mycket om Karlshamn som kommun och har varit där en och annan gång som turist. Jag har alltid gillat stan och omgivningen.

Annons

Hur länge har du arbetat i Kristianstads kommun?

– I den senaste omgången sedan juni 1999. Innan dess var jag föreståndare och vd på Axeltorps vårdhem.

Vilka erfarenheter härifrån blir nyttiga att ha med sig till Karlshamn?

– Egentligen alla erfarenheter från det att jag blev yrkesverksam. Jag började som städerska på sommarlovet 1975 och läste vidare till undersköterska 1978. Sedan jobbade jag framförallt inom akutsjukvården i tolv år innan jag läste vidare till sjuksköterska. Det jobbade jag ett par år med innan Axeltorp. Att jag har jobbat både inom kommunen och inom det privata tror jag har en stor betydelse för att få ett helhetsperspektiv.

Vad tror du blir den stora skillnaden från ditt nuvarande jobb?

– I dag är jag områdeschef för ett av tre geografiska områden, men som omsorgschef får jag ansvar för all verksamhet inom omsorgen i hela kommunen. I Karlshamn till skillnad från Kristianstad har jag ett ansvar både gentemot omsorgsnämnden och socialnämnden, där individ- och familjeomsorg ingår i mitt ansvar.

Känns det nervöst?

– Det är klart att det gör, men glädjen över att ha fått möjligheten överväger det som känns i magen. Min erfarenhet är inom akutsjukvård och äldre- och handikappomsorg, medan ifo-sidan är ny för min del. Det gör att jag får sätta mig in i den delen och det håller jag på med nu.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons