Hälsodag lär barnen vikten av att äta rätt

Vikten av att äta rätt kost har stor betydelse för livsstilen. Det fick 68 barn på Rinkaby skola klart besked om i samband med den hälsodag som igår anordnades på skolan.
Kristianstad • Publicerad 15 maj 2002

Bakom denna hälsodag stod tio fritidspedagoger från Högskolan som fått i uppdrag att ordna denna dag. – Många barn förstår inte hur viktigt det är att äta rätt och motionera. Och det försökte vi informera om, säger Christian Rosander, fritidspedagog på Högskolan och en av dem som höll i arrangemanget. Barnen fick besöka fyra olika stationer för att få information. – Massage där barnen fick massera varandra med massagebollar, aerobics, samarbetsövningar med lekar och kostinformation presenterades på de olika stationerna och de lyssnade intensivt berättar Christian Rosander. lars.astrom @kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-28 91 30
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.