Han byter fastighetstaxering mot djurskydd

Kristianstad Artikeln publicerades

Marcus Björklund, sektionschef på Skatteverket i Kristianstad, tar över som chef för djurskydds- och veterinärenheten på länsstyrelsen från nyår.

Marcus Björklund är jurist i botten.

– Han har en bred erfarenhet och bakgrund, bland annat inom offentlig verksamhet inom tillsyn, som jag tror är lämplig. Framförallt att han jobbar som chef, säger chefen på landsbygdsavdelningen Malin Wildt-Perssson om valet av person till tjänsten.

Och sakkunskapen?
– Han har inte jobbat som inspektör, men jobbat som djurskötare i några år. Den viktigaste tyngden är chefserfarenheten och det drivet som behövs. Han får duktiga medarbetare och ska framförallt leda verksamheten. Han har säkert med sig spännande erfarenheter från Skatteverket som myndighet.

  Marcus Björklund har jobbat i tre år som sektionschef med personalansvar för 17 personer inom fastighetstaxering.

  Du byter skatter mot djur?
  – Jag kände att jag behövde en ny utmaning. Vi har en verksamhet som fungerar och jag är utvecklingsbenägen, samtidigt som jag är en sann djurvän, svarar han.

  Att enheten haft det turbulent bakåt i tiden är något han blivit varse vid samtal med förvaltningschefen.

  Om sig själv som person säger han:

  – Jag är 38 år, har sambo och tre barn, bor i villa i Ekestad. Vi har en katt, två marsvin och tre kaniner. Det är barnens djur, men det är mest jag som passar dem.