GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han livesänder jätteväxtens blomning

I sitt växthus har Ronnie Jöneros en hel del exotiska växter. Men mest spektakulär just nu är hans konjak-knölkalla som snart blommar – för första gången på tio år.
Arkelstorp • Publicerad 26 april 2018
Ronnie Jöneros hoppas att jätteväxten blommar i helgen.
Ronnie Jöneros hoppas att jätteväxten blommar i helgen.

Konjak-knölkallan växer vanligtvis vilt i Asien. Den kan bli 180 centimeter hög och när den blommar luktar den inte särskilt gott. Men det stoppade inte Ronnie Jöneros från att införskaffa växten för tio år sedan. Nu har han vårdat den och lyckats driva den till blomning för första gången.

– Det är en sällsynt blomma, världens största blomma. Men den har inte slagit ut än, säger Ronnie Jöneros.

Han har monterat en kamera i sitt växthus och sänder nu live tills att kallan har blommat. Förhoppningen är att blomman kommer att slå ut under helgen.

– Sen blommar den kanske två-tre dagar.

Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.