Han öppnar stans nya pop up-restaurang

Jens Fältman ser sin nya restaurang som det perfekta stället att börja kvällen på. Här satsar han på det asiatiska köket och med ett brett sortiment med intressant öl när han öppnar upp i januari.
Publicerad 24 november 2022
Jens Fältman fortsätter att ge stan smakupplevelser i det nya konceptet.
Jens Fältman fortsätter att ge stan smakupplevelser i det nya konceptet.

När jul - och nyårs helgerna har passerat och man tror att nu kommer det inte hända något kul på länge så dyker en ny restaurang upp i stan. Bakom Ramen & Bao som stans nya krog heter står krögaren Jens Fältman som sedan 1997 har drivit restaurangen BAR-B-KO i stan.

– Anledningen till att jag startar upp den här pop up-restaurangen förutom att det är fantastiskt kul att få göra det, är för att vi gör en stor satsning på BAR-B-KO. Vi stänger där i några månader för att båda renovera och bygga ut och vi kommer att göra en rejäl utveckling både vad gäller matsalen, baren och köket. Vi arbetar med Johan Lindau på Blå Station och Helena Nyholm på Sesam Arkitekter när det gäller formgivningen av den nya restaurangen. Alla vi på BAR-B-KO ser fram emot öppningen och ett BAR-B-KO 2.0, säger Jens.

Ramen & Bao kommer att öppna i januari på adressen Östra Boulevarden 46 och är som Jens säger en pop up-restaurang som betyder att den dyker upp och kanske inte är kvar så länge. Eller så är den det, han får se.

– Ja, tanken var ju att vi skulle ha en annan restaurang under tiden BAR-B-KO renoveras. Dels för att man värnar om personalen och att vi alla ska ha jobb under tiden och dels för att det är roligt att få bidra till att det händer nya saker att uppleva i stan. Centrala stan har ju ändrats en hel del de senaste åren. Man ser att vi går mer mot service med mat, skönhetsvård, blomsteraffärer och så vidare. Vi är många som jobbar för att det ska hända grejer som till exempel det sköna gänget som startar upp i Fornstugan och inte minst Smacas nya bistro för att nämna några, säger Jens.

Konceptet för den nya satsning är influerat från den asiatiska nudelkulturen, Ramen. Denna mat bygger på en välsmakande buljong där man tillsätter fräscha grönsaker, nudlar, och protein om man önskar som långbakad fläskkarré eller kyckling. Ramen går även att få helt vegetarisk, och det kommer även erbjudas Bao Buns, ett ångat bröd med olika fyllningar. Take away finns för den som önskar där man kommer att ha burkar med råvarorna och buljongen separerade för att kokar upp buljongen hemma. Allt för att få det så fräscht som möjligt.

”Vi ser oss som det perfekta stället att börja kvällen på”

– Fokus kommer att vara på god vällagad mat och med ett intressant utbud på öl. Våra öppettider kommer att vara 12 - 21 på vardagar och något längre öppettider på helgen och vi kommer enbart att köra på drop - in och ingen bordsbokning. För den som vill ta en afterwork på eftermiddagen är detta ett perfekt ställe att komma inom då vi har öppet hela eftermiddagen. Vi ser oss som det perfekta stället att börja kvällen på med att ta något härligt att äta innan man kanske går vidare till någon trevlig konsert, match eller teater, berättar Jens.

Pop up-restauranger börjar poppa upp i många större städer och nu är det alltså även dags för Kristianstad att få testa det här konceptet. Att uppmana folk att komma och äta och sedan gå vidare är det fler och fler restauranger som gör.

– Ja, det finns en restaurang i Köpenhamn som heter Slurp som är ett typiskt sådant ställe. Kom hit och ät och gå sedan vidare är typ vad de signalerar. Jag tror mer och mer på det att man inte bara tillbringar en kväll på ett ställe utan man kommer röra sig mer och få fler upplevelser under en kväll. Som att samla kompisgänget till ett opretentiöst ställe men med höga krav på smakerna och där maten och musik får vara i fokus, berättar Jens.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.