Handikappad fick vänta på rullstol

En omsorgstagare i Kristianstads kommun fick vänta fyra månader på att få utprovningstid för en elrullstol, trots att man ska få tid för utprovning inom tre månader, enligt Region Skånes hjälpmedelsgaranti.
Kristianstad • Publicerad 23 juli 2008

– Mycket sällan får man vänta längre än en till en och en halv månad. Då beror det antingen på sjukdom eller byte av personal, säger Laila Söderqvist, chef för hjälpmedelsverksamheten.

Enligt arbetsterapeuten på omsorgsförvaltningen, som skickat en avvikelserapport till Region Skåne, faxades elrullstolsordinationen den 10 mars.

I vecka 27 ringde arbetsterapeuten för att kolla hur det går och fick då en utprovningstid den 11 juli. Under tiden har omsorgstagaren fått klara sig med sin rollator.

Laila Söderqvist kan inte kommentera enskilda ärenden, men säger att de nu ska undersöka vad som hänt i just det här fallet.

Enligt henne kan omsorgstagare ibland räkna in mer i väntetid, exempelvis den tid det tar att diskutera sig fram till vilket hjälpmedel som personen behöver.

Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.