Annons

Här kommer motorburen ålderdom

Motorburen ungdom har man ju hört talas om. Men motorburen ålderdom? Jodå. I lördags drog de iväg. Fem riktiga ”amerikanare” från Automobilklubb Kristianstad och ett tiotal pensionärer från äldreboendet Almhaga i Färlöv gjorde Kristianstadstrakten osäker under några timmar på eftermiddagen.
Kristianstad • Publicerad 13 augusti 2001

– Det är verkligen jättetrevligt att få komma ut och se sig omkring lite, sa Frida Nilsson när hon bytte rollatorn mot en plats i Eva-Lena Eggers Chevrolet Impala från 1962. Initiativet till arrangemanget togs av en av Automobilklubbens medlemmar, Göran Persson. Hans syster Annette arbetar på Almhaga och tillsammans har de kläckt den lysande idén att ta ut några av de äldre på en åktur.

– Vi vill att folk ska få veta vad vi är för några filurer. Dessutom vill vi visa upp våra klenoder, säger Mikael Rosengren, ordförande i Automobilklubben och själv ägare till en Ford Mustang av 1966 års modell. Nu är klubbens cirka 30 medlemmar, framför allt män, inga ynglingar längre. De flesta har, som Mikael Rosengren uttrycker det, ”fyllt gubbe”. Men så till åren komna som lördagens passagerare är de inte.

Annons

Från Färlöv gick resan via Vinnö in till centrala Kristianstad. Efter ett kortare stopp vid Stora Torg fortsatte konvojen till Torsebro och tillbaka till Almhaga, där fika till alla väntade.

Erik Nilsson, en av Almhagaborna som åkte med, var mer än nöjd efteråt:

– Det här var alla tiders! Detta kan de gott göra om igen.

matti.stenrosen

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons