Hårig premiär på kulturhuset

"Hair, hair, hair" sjunger 20 ungdomar och kastar runt med håret i Spelhålan på Barbacka. Det är premiär för minimusikalen Aquarius Dröm, en föreställning med Musikskolans nya musikalkurselever.
Kristianstad • Publicerad 21 maj 2008
Musikskolans nya musikalgrupp Flash har premiär med skolföreställningar på Barbacka. Bild: BOSSE NILSSON
Musikskolans nya musikalgrupp Flash har premiär med skolföreställningar på Barbacka. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Låtar från musikaler som "Grease", "Hair" och "West Side Story" blandas med dans, teater och mycket hårspray i föreställningen "Aquarius Dröm". Den föräldralösa flickan Aquarius drömmer sig bort från barnhemmet till en värld med sjungande alfer, som går på spa, och deras rivaler: katter som dansar som coola snubbar.

Ungdomar mellan tio och 18 år fick i januari göra audition till Kristianstads Musikskolas nya musikalkurs Flash, en kurs i scenisk sång och dans. De 20 som kom med har under våren jobbat fram föreställningen tillsammans med Anna Larsson Frid, sång/dramapedagog, och Jessica Persson, danspedagog.

- Vi har gjort en vandring i musikalens värld, och ungdomarna har varit jätteambitiösa, berättar Anna Larsson Frid.

Det blev en minimusikal på 45-50 minuter nu första gången. Två skolföreställningar spelades i går och två till görs i dag. Allmänheten är välkommen på torsdag och fredag.

Till hösten tror Anna Larsson Frid på en bra fortsättning.

Nadja Högman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.