Annons

Harley-Davidson letar lokaler i regionen

Kristianstad • Publicerad 15 september 2003

Det anrika mc-märket Harley-Davidson kan börja säljas i Kristianstad. Svenske återförsäljaren Probike har reserverat en tomt på Härlövsområdet.

Harley-Davidson, världens äldsta mc-märke som fortfarande tillverkas, har haft ett kraftigt uppsving i Sverige det senaste decenniet. Det har också gjort att antalet försäljningsställen i landet har ökat – och nu kan det vara dags för Kristianstad att få en egen återförsäljare.

Annons

Den sista lediga affärstomten på omkring 4500 kvadratmeter på Härlövsområdet har reserverats för mc-försäljning. Probike, som säljer H-D i Sverige.

Kristianstad blir i så fall den åttonde orten i Sverige där Probike öppnar butik. Sedan tidigare finns det fyra butiker i Stockholm, en i Göteborg, en i Jönköping samt under hösten öppnas en i Helsingborg.

Men det är inte säkert det verkligen blir i Kristianstad.

Jan Hagelbäck är butikschef i Jönköping, men bor i Sölvesborg. Han har fått uppdraget att hitta en ny lokaliseringsort.

– Vi har ingen återförsäljare av H-D i hela Blekinge, i östra Småland eller i nordöstra Skåne. Därför vill vi etablera oss där. Men det är inte säkert det blir just i Kristianstad.

Företaget letar i första hand efter en färdig lokal som kan anpassas för ändamålen, istället för att bygga helt nytt.

– Därför reserverades en tomt på Härlöv, utifall att vi inte hittar något annat. Det kostar ju inget att reservera tomten.

Var vill de helst etablera sig?

– Eftersom jag är från Kristianstad klappar hjärtat lite extra för den staden. Men allt hänger på var vi kan hitta lämpliga lokaler.

Clifford Johansen

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons