Äta & dricka

Härlöv egna produkter hos Stora Coop

Publicerad 22 september 2022

Hej Peter Almgren - butikschef på Stora Coop

Vad tycker du man ska handla på Stora Coop nu i september:

– Man ska inte missa vår fantastiska köttavdelning med fläskkött från Lönneholms utegrisar från Sölvesborg och det hängmörade nötköttet från Sjunkaröd i Vinslöv. Och i vår delikatessdisk med alla godsaker, där vi bland annat har vår egentillverkade rostbiff som är gjord på lokalt hängmörat innanlår.

Vad har ni för roliga nyheter i ert sortiment:

– I höst kommer vi att erbjuda kunden en varm dagens rätt i vår bistro. Vi har egen honungstillverkning där vi har bikuporna på vår baksida. Så har ni inte smakat på Härlövshonungen så rekommenderar jag starkt att göra det. Sedan har vi i samarbete med Österlenbryggarna tagit fram två sorters öl. Härlövs klassiker som är en alkoholfri lager och en Härlövs 3,5 och det är som det låter på namnet en 3,5% lager och båda är på 50 cl flaska.

Vad lagar du helst för mat i höst:

– Jag är väldigt svag för hemmagjord pizza, och den gör jag på pizzadeg och pizzasås som vår köksmästare Jimmie tillverkar i vårt kök på Stora Coop i Härlöv. Sen varierar jag vad jag har på pizzan, men salami är en favorit.

Vad för produkt säljer ni sjukt mycket av:

– Något som har slagit galet bra är vår Härlövs Gourmetkorv som vi gör på hängmörat nötkött från Sjunkaröd och Lönneholmsutegrisar. Den gör vi i tjock och smal grillkorv, bamsegrill, medisterkorv, wienerkorv prinskorv och även en rökt ring. Vi trodde mycket på framförallt grillkorven, men att det skulle bli en sådan succés med våra korvar trodde vi inte i vår vildaste fantasi.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.