Annons

Harrysson förgyllde Guldregn

Guldregn blev succé – igen. 750 glada människor åt, drack, festade, hade roligt och fick se en makalös show av Robert Wells. –Det blir Guldregn nästa år också. Det här smakade mumma, sade marknadsföreningens vice ordförande Stefan Rumander när krutröken lagt sig ett par timmar efter midnatt.
Kristianstad • Publicerad 12 mars 2001
Guldgalan. När Glenn Åstedt, alians Glenn Wish, hoppade upp på scen under Guldregnsgalan och rev av två låtar, visste publiken inte till sig av lycka.
Guldgalan. När Glenn Åstedt, alians Glenn Wish, hoppade upp på scen under Guldregnsgalan och rev av två låtar, visste publiken inte till sig av lycka.Foto: 

Marknadsföreningen har för avsikt att göra Guldregn för hela nordöstra Skåne.

–Vi har nått ett absolut tak när det gäller gäster men justeringar görs på själva programmet, kommenterar Stefan Rumander.

Annons

Innan dansen tog vid hade publikhavet varit i gungande extas. Robert Wells, Little Mike, Martin Stenmarck och Avec hade bjudit på en tempofylld show och när sedan bygdens egen Elvis Presley, Glenn Åstedt alias Glenn Wish, hoppade upp på scen och rev av två låtar, visste publiken inte till sig av lycka.

Lokala förmågor bidrog också till att höja kvaliteten på galan. Jonas de la Motte gav en fingervisning om vad han skall erbjuda i sin krogshow under sommaren, Dino Tiritiello och Jessica Sjöholm framförde signaturmelodin till en italiensk rosfestival, IFK-flickorna ett trevligt gymnastikprogram. Men det var en Guldregnsgala, som gick i utmärkelsernas tecken. Sju pris delades ut till välförtjänta personer.

Peter Harrysson skötte konferencierskapet på ett bra sätt även om han inte kom upp i Martin Timells klass i fjol. Varför inte till nästa år satsa på en duktig kvinna?

Det var gott om kända ansikten på Yllan i lördags kväll. Publiken gav Birgit Nilsson stående ovationer innan hon skulle belöna världsföretaget Absolut Company med ett specialpris.

Ett Absolut Company som just nu har rejäl medvind.

–Vi kan likna vårt företag vid en saga som började för snart 20 år sedan. Vi gick från noll men nu är Absolut det tredje största spritmärket i världen. Nu skall vi investera mellan 300 och 400 miljoner i Nöbbelöv och Åhusfabriken. Vi känner nämligen att varumärket går mot en fortsatt stark utveckling och därför kommer vi till nästa år att utdela ett Absolut price, förklarade Egon Jacobsson, vice ordförande i Absolut Company AB. Det var för övrigt första gången Absolut Company erhöll ett pris i Sverige, något som gladde Egon Jacobsson.

–Det känns som om vi kommit hem till Sverige, sade han.

För att servera 750 gäster behövde köksmästaren AnnLouise Citte Johansson, en av delägarna i Kronogården AB, anlita 16 personer till kökspersonal, 30 personer till att servera, två chaufförer och två personer till baren plus hjälp av dem som serverade och var i köket.

Gästerna konsumerade:

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons