Hassans Tivoli tar över Åhusparken

I dag tar Ronny Nilsson och Claes-Göran Levin, som driver Hassans Tivoli, tar över den konkursdrabbade Åhusparken. – Vi kommer att träffas på Kristianstads Sparbanks kontor i Åhus i eftermiddag för att göra upp affären och fortsätter sedan till parken. Där kommer jag bland annat att överlämna nycklar, berättar konkursförvaltaren, advokaten Kenneth Strömbeck i Kristianstad för kristianstadsbladet.se.
Kristianstad • Publicerad 5 november 2001

I dag tar Ronny Nilsson och Claes-Göran Levin, som driver Hassans Tivoli, tar över den konkursdrabbade Åhusparken.

– Vi kommer att träffas på Kristianstads Sparbanks kontor i Åhus i eftermiddag för att göra upp affären och fortsätter sedan till parken. Där kommer jag bland annat att överlämna nycklar, berättar konkursförvaltaren, advokaten Kenneth Strömbeck i Kristianstad för kristianstadsbladet.se. Ronny Nilsson och Claes-Göran Levin har bildat ett nytt handelsbolag som tar över parken.

Konkursförvaltaren annonserade ut anläggningen på anbud och det blev Ronny Nilsson och Claes-Göran Levin som vann anbudsgivningen. Nu har finansieringen också rotts i land.

Kenneth Strömbeck var angelägen om att få en överlåtelse till stånd så fort som möjligt, eftersom vintern nu närmar sig och han annars måste gått och ordnat med bland annat uppvärmning. Parkföreningens skulder uppgår till drygt sex miljoner kronor, varav Kristianstads Sparbank har ett engagemang på cirka tre miljoner kronor medan staten har krav på över en miljon kronor för obetalda skatter och allmänna avgifter.

Ronny Nilsson och Claes-Göran Levin hade personligen lånat ut en miljon kronor. Ytterligare cirka en miljon fördelar sig på ett flertal olika fordringsägare.

Köpeskillingen är hittills inte känd.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.