GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hej Diana

Publicerad 22 april 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vad betyder trädgården för dig: Den får mig att att landa i nuet och dået eftersom jag sitter på samma trappa och blickar ut på vår stora Hästkastanj liksom min mormor och hennes systrar gjorde då det är min mormors föräldrahem vi bor i. Då var det systrarna på Talldalen och nu bor det återigen 3 systrar här som är våra döttrar.

”Det ska vara en levande trädgård för livets alla fester. Stora trädgårdskalas, dop , konfirmation, handbollsskjutande , träning, lek , agilityträning , grillkvällar och kommande studentfiranden .”
Diana Wadbro

Vad gör du helst i trädgården: Jag älskar att formklippa och flytta växter och att skapa arrangemang i planteringarna och på olika ytor i trädgården efter årstid. Det ska vara en levande trädgård för livets alla fester. Stora trädgårdskalas, dop , konfirmation, handbollsskjutande , träning, lek , agilityträning , grillkvällar och kommande studentfiranden .

Något trädgårdsminne som estat sig fast: Ett av många härliga minnen är ett galet varmt sommarkalas för vår dotter Lollo. Där satt vi framåt kvällen vid dukprydda långbord under kastanjen och njöt av min pappas gitarrspelande. Vi sjöng, drack drinkar, åt goda rester och biskvier i skymningen med familj och goda vänner som droppade av och några som stannade kvar ..

Vad är planerna i trädgården denna våren: Min tanke är är att återbruka i så stor utsträckning som det går och kompletteringshandla växter med eftertanke. Det är ljuvligt att hämta örter , äpplen och jordgubbar av egen skörd. Denna våren njuter jag av höstens omplanteringar av perennerna och nya lökar och rosor som sticker upp.

Favoritplats i trädgården: Att smyga ut i vår lounge och lägga sig under parasollen för att läsa ur mina högar av böcker med en medelhavsrabatt i en hörna i synfältet och med mångåriga olivträd i krukor runtomkring.

Mest nöjd med: En dröm sedan vi flyttade hit var att ha ett spaljerat äppelträd längs baksidans plank och nu är det förverkligat med ett Ingrid-Marie som står där och sträcker sina knoppade armar längs planket. Trädet får sällskap tillsammans med buskrosor, klätterhortensia, en rätt tvekande pipranka, pion, ros, lavendel och buxbom. Det ger en härlig rabatt i blickfånget när man tittar ut från köksfönstret.

Namn: Diana Wadbro

Bor: I Vä

Familj: Maken Peter och våra tre döttrar Lollo, Philippa och Paula

Jobbar som: Bibliotekarie på Slättängskolan

Intressen: Böcker, trädgård, allt som gör livet njutbart

Just nu: Är jag på jakt efter buxbomplantor då jag fått fört mig att jag vill ha buxbomkanter runt rabatterna

Carina AdamsbergSkicka e-post