GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åhus

Hej Henrik Johnsson

En ständig dröm om att ta hem segern i Åhus Beachhandboll gör honom till en frekvent gäst i Åhus varje sommar.
Publicerad 23 juni 2022
Henrik på Åhus Beachhandboll.
Henrik på Åhus Beachhandboll.
Lagfoto med H43s motionslag + Markolio.
Lagfoto med H43s motionslag + Markolio.

Han låg inte direkt på latsidan under 2021. Han gav ut boken ”Att bära sig själv” om och med Peter Jöback. Skriven ihop med Leif Eriksson och Martin Svensson. Han var producent för Sommar i P1 och översatte Jerry Seinfelds bok ”Kan det här vara nåt? Skrev manus för ”Hellenius Hörna” på TV4, kommenterade ridsporten under OS i Tokyo för Discovery och satt med i juryn för uttagning av Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest. Att Henrik Johnsson är en man med många strängar på sin lyra är ingen underdrift.

Coach Henrik med sina sönder.
Coach Henrik med sina sönder.
”När jag var liten var Åhus "Glassparadiset" sen blev det Handbollshimmeln.”

Vad har du för koppling till Åhus och Åhus Beachhandboll:

– Som uppvuxen i Lund har Åhus alltid känts exotiskt och nästan som om det tillhört ett annat och varmare land. När jag var liten var Åhus "Glassparadiset" sen blev det Handbollshimmeln. När man pratar om Åhus måste jag kisa.

Som handbollsfest är Åhus Beach fullständigt unikt. Vi åker dit för att vi gillar handboll och varandra, sen spelar vi också. När jag var där första gången med ett pojklag från Norrköping var det en som sa att han aldrig sett så många handbollsspelare på en och samma gång.

Har du något roligt minne från Åhus som du aldrig kommer att glömma:

– När jag efter 20 år inom tv äntligen fick uppfylla min enda dröm och kommentera en handbollsmatch! Jag förberedde mig och läste på, några minuter innan sändning dök Markoolio upp och blev bisittare. Det var nog första gången i världshistorien som någon blev expertkommentator samtidigt som hen såg sin första handbollsmatch. Tur att vi hann gå ner till lagen och be om ursäkt redan före matchen.

När får du maxad sommarfeeling:

När jag får spela tennis, golf, handboll och träffa människor. Man hinner med allt utan att planera något. När varje dag känns oändlig i en evig sommar. Allt blir överraskningar - Oj ska vi äta lunch idag, hur kunde det plötsligt bli kväll, vi borde lagt oss för länge sen, nu är det ingen idé, det är redan ljust, vi kör vidare...

Beskriv hur en perfekt dag i juli ser ut:

- Jag vaknar först i stugan på Åhus Resort. Kliver upp och ställer dörren på glänt. Hälsar på någon gammal kompis som passerar som jag typ spelade ihop med i Skånelaget för 30 år sedan. Slår på musiken. Det blir en Bob Marley-morgon. Börjar koka gröt och brer mackor. Går runt och väcker spelarna. Slänger iväg några klyschor, mest för stämningens skull - "lejonet är varken starkast, störst eller snabbast i djungeln, men precis som vi så..."

När alla ätit och bråkat om vem som satt för länge på vår enda toalett vandrar vi i samlad tropp till stranden. Jag älskar ljudet av badtofflor mot asfalt på morgonen.

Varje sommar säger jag att jag ska:

– Vara helt ledig, gå alla dagar på Sweden Rock och vinna motionsklassen i Åhus.

Namn: Henrik Johnsson

Ålder: 50 år

Yrke: Producent, författare och programledare

Fritid: Då är jag ungdomstränare och målvakt

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.