Hemmagjorda bomber sprängdes

Ungdomar misstänks ha tillverkat minst två hemmagjorda bomber som sprängts i Tollarp på fredagskvällen. Polisen varnar för att bomberna kan vara livsfarliga.
Kristianstad • Publicerad 1 mars 2013

– Vi vill gå ut med en stark uppmaning att låta bli detta, det kan gå åt helsike, säger inre polisbefäl Mikael Persson i Kristianstad.

Han berättar att recepten på bomberna finns tillgängliga för alla på internet och att de består av hushållskemikalier. Blandningen exploderar och starkt frätande ämnen slungas ut.

– Den är väldigt opålitlig och kan ge allvarliga spräng- och frätskador. Det är absolut ingenting man leker med, varnar han och hoppas att information ska leda till diskussioner i hemmen så att det inte är något som sprider sig bland ungdomar.

Explosionerna inträffade i en trappuppgång och i närheten av pizzerian på Feglers gata. Polisen fick larmet klockan 18.45 och en anmälan om framkallande av fara har upprättats, men ingen misstänkt har ännu identifierats.

Enligt Mikael Persson har ungdomar setts lämna platsen och polisen har säkrat spår.

Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.