Annons

Historisk vänskapsmatch i boule

I går knöts historiska vänskapsband på boulebanan i Åhusparken. Ortens båda pensionärsföreningar SPF och PRO spelade tillsammans i mixade lag.
Kristianstad • Publicerad 2 september 2003
Vänskapsband knöts i går på boulebanan i Åhusparken mellan SPF och PRO, då bland andra Ulla Levi-Carlsson och Åke Ståhl deltog.Bilder: Ronnie Smith
Vänskapsband knöts i går på boulebanan i Åhusparken mellan SPF och PRO, då bland andra Ulla Levi-Carlsson och Åke Ståhl deltog.Bilder: Ronnie SmithFoto: 

Boule har kommit att bli en stor sport bland pensionärer och Åhus är inget undantag. Både PRO och SPF har många intresserade spelare och gårdagens vänskapsmatch samlade 40 deltagare.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med parken, säger PRO:s ordförande Jonny Alm, som dagen till ära spelade i par med SPF:s ordförande Bengt Forsgren.

Annons

– Och så trivs vi väldigt bra ihop som pensionärer, säger Bengt Forsgren.

– Vi har ju samma målgrupp.

Boulespelet avgjordes i utmärkt väder med bara lite moln och mestadels solsken. Boulebanan i Åhusparken, som kom till 1997, har nyligen byggts ut till dubbel storlek med tio banor. Helgens aktiviteter med Gammaldags hade snabbt städats undan och parkens ägare Ronny Nilsson bjöd dagen till ära på grillad korv till lunch.

Från och med nästa vecka ska boulebanan ha utrustats med belysning och vem som vill kan boka sig för spel.

– Vi tränar vardera två gånger i veckan, säger Jonny Alm.

– Och för oss pensionärers del är boulespelet ett utmärkt tillfälle att komma samman, prata, umgås och ha roligt.

I en av de inledande matcherna i går mötte Åke Ståhl, PRO, och Ulla Levi-Carlsson, SPF, laget Alpo Öhman, SPF, och Inga Mårtensson, PRO. Det blev en långdragen uppgörelse, som Åke och Ulla till slut vann med 13–7.

– Lagen är lottade och alla spelar tre matcher, berättar Åke Ståhl.

– Det viktiga är inte att vinna utan att delta och umgås, säger Ulla Levi-Carlsson.

Alpo Öhman och Inga Mårtensson fick äran att vinna hela tävlingen. Tvåa blev Inger Fransson, SPF, och Vera Thisell, PRO, samt trea Maria Svensson, SPF, och Anna-Lisa Hartwig, PRO.

Annons

Karin Hallengren

044-185548

karin.hallengren@kristianstadsbladet.se

Åhus
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons