Annons

Huarödsskyltarna stulna igen – ”självklart är vi medskyldiga”

Lite som julbocken i Gävle, har vägskyltarna till Huaröd satt byn på kartan. Detta efter att Tomas Tillberg och Magnus Persson gjort en låt om byn.
Publicerad 8 juni 2018
Då var det dags igen. Huarödsskyltarna är borta. För trettonde gången.
Då var det dags igen. Huarödsskyltarna är borta. För trettonde gången.Foto: Peter Åklundh

Låten om Huaröd har blivit en modern klassiker. Sjungen av Olle Jönsson som uttrycker att det är ”toppen i Huaröd”.

– Folk som varit på konsert med Lasse Stefanz, åker och snor en skylt. Vi vet att det finns Huarödsskyltar i Dalarna. Säger Jörgen Mårtensson, verksam i Huaröds byalag.

Annons

Han vill ge Trafikverket en eloge. Nästsenaste gången skylten stals, var en ny monterad redan efter en dag.

Detta var den trettonde gången som någon tog med sig en Huarödsskylt.

En tid ersattes en stulen skyllt med en T-shirt med texten ”HUARÖD”, men även det blev offer för någon beundrare av byn.

Tomas Tillberg som skrev låten, tillsammans med Magnus Persson, kan konstatera att ”Huaröd” nu har streamats över tre miljoner gånger på Spotify.

Nu kan man säga att Huaröd har fått sin officiella byasång. Hur känns det?

– Det känns kanonroligt. Speciellt eftersom Huaröd är en speciell by med extremt trevliga invånare.

Nu stals skyltar för trettonde gången. Byborna verkar inte så ledsna för det, men känner du dig medskyldig på något sätt?

– Trettonde gången. Oj. Ja självklart är jag och Magnus medskyldiga till detta, men samtidigt är det ju Lasse Stefanz som gjorde en superbra version av den.

Har du och Magnus planerat någon konsert i Huaröd med Olle?

– Det finns inget som vi hellre skulle vilja göra. Men jag vet att Olle & Co är enormt mycket uppbokade. Så är det att vara Nordens populäraste band. Det märks inte minst på att det blivit tre miljoner spelningar på Spotify och vars två guldskivor till mig och Magnus. På en låt som handlar om Huaröd. Galet. Men skulle vi få frågan, så hade det varit en ära att få göra det.

Annons

Både Tomas Tillberg och Magnus Persson har varsin Huarödsskylt hemma, men de är oskyldiga till stöld.

– Dessa lät byalaget i Huaröd tillverka och kom hem och lämnade till oss. Mycket ärofullt och smickrande. Lite som att få stadens nyckel.

Åke Nyholm
Lukas ErnrydSkicka e-post
Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.
Annons
Annons
Annons
Annons