GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

På gång

Humlan lyfter Kristianstad

Den 28 mars är det premiär för flygplanet Humlan att ta passagerare mellan Kristianstad och Stockholm.
Publicerad 24 mars 2022

Äntligen är det dags för premiären för Skåneflyg! Den 28 mars surrar flygplanet Humlan mellan Kristianstad och Stockholm. Med avgångar måndag till fredag blir det en dröm för alla affärsresande och med eftermiddagsavgångar både fredag och söndag öppnar det upp för turisterna. Nu kan äntligen alla Stockholmare enkelt ta sig hit och uppleva allt härligt vi har att erbjuda!

Två flygningar om dagen kommer att göra livet smidigare för folk som vill ta sig mellan Kristianstad och Stockholm.

Skåneflyg satsar på enkelhet, smidighet, bekvämlighet och det lite mer personliga. Det kommer man att upptäcka så fort man kommer ombord på Humlan.

Som ett lokalt litet flygbolag vill de bjuda på det lilla extra och naturligtvis från Skåne. Det kommer att serveras näringsriktig och närproducerad mat och dryck, helt enkelt ett smakprov från Skåne.

Annan service som finns att erbjuda är gratis parkering, att kunna hämta ut sin bil nytvättat och städad när man landat. Vill man ha blommor eller matkasse med hem till familjen så kan man beställa i förväg och hämta upp när man landar. Väldig bekvämt inför helgen.

Det finns även välutrustade mötesrum i olika storlekar för kontor och konferensrum att boka.

Amanda Björk är Sales Manager på Skåne Flyg.
Amanda Björk är Sales Manager på Skåne Flyg.

Hej Amanda Björk Sales Manager på Skåne Flyg

Vad är din roll på Skåneflyg:

– Ambitionen med Skåneflyg är att förstärka vår regions infrastruktur och att göra detta tillsammans med regionen. Min roll blir kontakten med regionen så att vi kan förverkliga detta på ett så bra sätt som möjligt.

Vad är roligast med ditt jobb:

– Det roligaste med mitt jobb är att träffa härliga människor samt att arbeta med utvecklingen av regionen. De som känner mig vet att jag bryr mig mycket om Kristianstadsregionen och Skåneflyg ger mig en möjlighet att bidra till regionens tillväxt och det känns väldigt kul.

Hur lång tid tar det att flyga till Stockholm:

– Man tar sig snabbt mellan våra destinationer på 1 timme och 10 minuter.

När ska man vara på plats innan incheckning:

– Jag ser gärna att resenärerna är på plats i god tid så att de hinner med att säga hej till mig som sitter ute på flygplatsen. På så vis kan jag bjuda dem på en kopp kaffe och lära känna dem.

Hur många passagerare tar Humlan:

– Vi har plats till 33 passagerare.

Instagram: @skaneflyg

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.