Annons

Hund klarade hopp från balkongen

När Stefan Ljunglöf kom hem från affären i går eftermiddag blev han både förvånad och förtvivlad. Av 70 kilo stora douge de bordeaux-hunden Herkules syntes inte ett spår.
Kristianstad • Publicerad 11 juni 2002
Pust och stön. När 70 kilo tunga Herkules ska ut får husse Stefan Ljunglöf ta brorsan Henrik till hjälp nerför trappan. Lilla Bichon Havanais-hunden Bonnie trippar lätt på egen tass. Bilder: PETER ÅKLUNDH
Pust och stön. När 70 kilo tunga Herkules ska ut får husse Stefan Ljunglöf ta brorsan Henrik till hjälp nerför trappan. Lilla Bichon Havanais-hunden Bonnie trippar lätt på egen tass. Bilder: PETER ÅKLUNDHFoto: 
Husses säng är bäst. Herkules tar chansen att vila i husses säng. Han har ju trots allt trillat sex meter från balkongen på andra våningen.
Husses säng är bäst. Herkules tar chansen att vila i husses säng. Han har ju trots allt trillat sex meter från balkongen på andra våningen.Foto: 
Spårlöst försvunnen. Herkules skrämde husse rejält i går kväll när han hoppade från balkongen på andra våningen i flerfamiljshuset på Udden.
Spårlöst försvunnen. Herkules skrämde husse rejält i går kväll när han hoppade från balkongen på andra våningen i flerfamiljshuset på Udden.Foto: 

Ytterdörren till lägenheten var låst som den brukar. Hundskålen stod som vanligt vid hundkorgens fot. Balkongdörren stod på glänt. Men två år gamla och 70 kilo stora douge de bordeaux-hunden Herkules var spårlöst borta. – Jag snackade med alla runt omkring och frågade om de sett honom, Stefan Ljunglöf, som bor på Udden i Kristianstad. När djungeltelegrafen gått dröjde det som tur var inte särskilt länge innan Herkules var i säkert förvar igen. En god vän hittade honom vid Helge å:s båtklubb. Väntan på husse hade helt enkelt blivit för lång. Herkules hade tagit saken i egna händer och hoppat ner från balkongen på andra våningen. – Kanske var han korvsugen. Vi brukar grilla korv nere vid båtklubben, säger Stefan. Som av ett under klarade Herkules fallet med ett par mindre blessyrer: en sprucken klo, en bruten tand och en öm tass. Värre kunde det gått. – När jag förstod att han hade hoppat över balkongräcket tänkte jag att han aldrig skulle överleva, säger Stefan Ljunglöf. Men historian fick alltså ett lyckligt slut. Nu ligger Herkules i skuggan och vilar upp sig. En och annan tupplur blir det också i husses säng. – Husse får ligga i hundkorgen. Hundarna kommer först, säger Stefan. Herkules är en av ett 60-tal douge de bordeaux-hundar i Sverige. Det går åt mycket mat till en kropp som väger 70 kilo. 20 kilo torrfoder i månaden slukar han lätt - till ett pris om 800 kronor. En orolig granne stannar till och frågar om Herkules kommit tillbaka. – När jag är sjuk är det ingen som ringer och undrar hur jag mår. Idag har det ringt stycken som vill veta hur det är med Herkules, säger Stefan. Nu gäller det att bygga ett högre räcke på balkongen innan Herkules är helt återställd. – Han brukar vara här och kika på allt som händer. Det måste han få göra i fortsättningen också, säger Stefan Ljunglöf. nyheter@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons