GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi tipsar

Hus & Hem mässan

Publicerad 24 mars 2022
Lisa LemkeFoto © Magnus Carlsson
Lisa LemkeFoto © Magnus CarlssonFoto: Gabriella Sahlin/TBA

Den 23-24 april är det dags för Hus och hem mässan i Kristianstad Arena. Med fritt inträde blir det en dag full av inspiration för hemmet. Med cirka 70 utställare på plats finns det något för alla oavsett vad för boende man har. På lördagen gästar tv-kocken och matkreatören Lisa Lemke mässan. Hur bor hon, vad har hon för inredningsstil och vad är hennes inställning till hemmet?

Hej Lisa!

Namn: Lisa Lemke

Familj: Marcus Nordgren, 47 år, barnen Lilly och Hjalmar samt ett gäng djur

Ålder: 41

Bor: Skrea Backe utanför Falkenberg

Yrke: En herrans massa inom mat, men driver framför allt krogarna Prostens Pizza, Skrea Matbruk och destilleriet Skrea Backe Destilleri.

Instagram: @lisalemke

Du besöker Hus & Hem mässan i Kristianstad i april vad kommer du att göra där:

– Jag kommer prata mat och laga mat och bjuda på massa matglädje - och ser fram emot att äntligen få träffas!

Hur bor du:

– I en stor gammal prästgård från början av 1900-talet som ligger ute på landet i världens bästa by.

Hur skulle du beskriva din stil hemma:

– Ett varmt och levande hem där vi har en regel att vi vill ha en relation till allt vi stoppar in i hemmet. Det finns mycket att titta på när man kommer hem till oss, hahaha! Det sitter på något sätt i väggarna att det faktiskt varit en prästgård dit folk kom, för hemmet är som allra bäst när det är fullt med folk, barn eller vuxna. Och det är det ofta!

Vad är din inställning till hemmet:

– Hemmet ska vara en plats för återhämtning och lugn, men också kännas levande och äkta. Det behöver verkligen inte vara perfekt, utan mycket hellre personligt, varmt och inbjudande. Jag tycker också att det är väldigt roligt när man kommer hem till folk och kan lära känna dem som bor där via vad de faktiskt har i sitt hem. Och det är samma sak hemma hos oss.

Om du skulle ha ett boende till vad skulle det vara:

– Vi är en riktig fjäll-familj så jag skulle älska att ha en liten stuga i svenska fjällen någonstans, allra helst i närheten av Ramundberget i Härjedalen.

www.kristianstadsmassan.se

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.