Annons

Husbil krockade flera gånger

En husbil körde bland annat in i ett elskåp i centrala Rinkaby under eftermiddagen. Föraren ska sedan ha kört ut ur byn och kolliderat med ett träd. Personen är förd till sjukhus med ambulans.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Rinkaby • Publicerad 9 februari 2020 • Uppdaterad 30 april 2020
En person fördes till sjukhus efter att ha krockat flera gånger med sin husbil i och utanför Rinkaby.
En person fördes till sjukhus efter att ha krockat flera gånger med sin husbil i och utanför Rinkaby.Foto: Mikael Persson

Larmet inkom vid 15.43 om en husbil hade kört in i ett elskåp på Kylvägen i Rinkaby. Husbilen ska även ha krockat med en lyktstolpe.

– Föraren ska sen ha fortsatt köra ut på Gälltoftavägen där personen sedan kört av och kolliderat med ett träd, säger Anders Pålsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten Kristianstad.

Annons

Någon gång under färden ska husbilen även ha gjort hål i ett stängsel till en hage.

– Korna i hagen började rymma, men man fick tag i någon som kunde komma och fånga in dem, berättar Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Gälltoftavägen, som går över Rinkaby skjutfält, stängdes av i båda riktningarna i samband med räddnings- och bärgningsarbetet.

Eon är informerade om skadan på elskåpet. Husbilen fick bärgas från platsen.

Föraren, en kvinna i 55-årsåldern, misstänks för flera trafikbrott: drog- och alkoholrattfylleri, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

Sandra JakobssonSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons