GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Husbil krockade flera gånger

En husbil körde bland annat in i ett elskåp i centrala Rinkaby under eftermiddagen. Föraren ska sedan ha kört ut ur byn och kolliderat med ett träd. Personen är förd till sjukhus med ambulans.
Rinkaby • Publicerad 9 februari 2020 • Uppdaterad 30 april 2020
En person fördes till sjukhus efter att ha krockat flera gånger med sin husbil i och utanför Rinkaby.
En person fördes till sjukhus efter att ha krockat flera gånger med sin husbil i och utanför Rinkaby.
Foto: Mikael Persson

Larmet inkom vid 15.43 om en husbil hade kört in i ett elskåp på Kylvägen i Rinkaby. Husbilen ska även ha krockat med en lyktstolpe.

– Föraren ska sen ha fortsatt köra ut på Gälltoftavägen där personen sedan kört av och kolliderat med ett träd, säger Anders Pålsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten Kristianstad.

Någon gång under färden ska husbilen även ha gjort hål i ett stängsel till en hage.

– Korna i hagen började rymma, men man fick tag i någon som kunde komma och fånga in dem, berättar Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Gälltoftavägen, som går över Rinkaby skjutfält, stängdes av i båda riktningarna i samband med räddnings- och bärgningsarbetet.

Eon är informerade om skadan på elskåpet. Husbilen fick bärgas från platsen.

Föraren, en kvinna i 55-årsåldern, misstänks för flera trafikbrott: drog- och alkoholrattfylleri, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

Sandra JakobssonSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer