Annons

Hushållningssällskapet får ny vd

Kristianstad • Publicerad 18 september 2003
Sven Fajersson blir ny vd för Hushållningssällskapet i Kristianstads län.
Sven Fajersson blir ny vd för Hushållningssällskapet i Kristianstads län.Foto: 

KRISTIANSTAD. Nu är det klart vem som blir ny vd för Kristianstads Läns Hushållningssällskap. Valet föll på Sven Fajersson, som tidigare arbetat många år inom sällskapet.

Sven Fajersson arbetar för närvarande som utvecklingschef på Svenska Lantmännens växtdivision i Malmö. Men han har arbetat i många år som rådgivare och samordnare inom båda de skånska hushållningssällskapen.

Annons

– Jag återvänder gärna till Hushållningssällskapet, som jag ser som en framtidsorganisation. Det kommer alltid att finnas behov av oberoende rådgivning, speciellt i den strukturförändring som pågår inom det skånska lantbruket, säger Sven Fajersson.

Sven Fajersson är markväxtagronom i botten och är bosatt i Hörja utanför Hässleholm. Han tillträder tjänsten vid nyår och ska en tid arbeta parallellt med nuvarande vd:n Börje Emilsson som valt att trappa ner till en arbetsdag per vecka.

– Det var ett svårt val och styrelsen fick ha ett extra möte eftersom vi hade två så likvärdiga kandidater. Men det känns bra att hälsa Sven Fajersson välkommen tillbaka till oss, säger Börje Emilsson.Lena Timelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons