Idrottsgalans dags- kassa stals vid inbrott

En stor summa pengar stals vid ett inbrott på Yllan natten till söndagen. Bytet var dagskassan efter Idrottsgalan där en del av pengarna går till utbildning av idrottsledare.
Kristianstad • Publicerad 30 januari 2012

KRISTIANSTAD. Idrottsgalan slutade klockan ett på natten och personal var kvar i ungefär en timme till. Någon gång därefter tog någon eller några sig in på Yllan genom att krossa ett fönster. I en lokal där det förvarades kontanter, öl och vin bröt sig tjuvarna in i ett värdeskåp och kom åt en ”stor summa pengar”, enligt polisen.

Inbrottet uppmärksammades inte förrän vid lunchtid på söndagen av förbipasserande.

Polisen har inlett en förundersökning.

– Det har gjorts en teknisk spårsökning och vi har fått vissa bevis, säger Anders Swenson, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Staffan Johansson, verksamhetschef på Ylla, bekräftar att en stor summa pengar stals.

– Det som är bra för oss är att väldigt mycket av betalningen under galan skedde med kontokort, så katastrofen är inte fullständig. Det som är jävligt tradigt med detta är att vi har en stiftelse som hanterar överskottet från Idrottsgalan. Tjuvarna har har stulit pengar från stiftelsen, säger han.

– Kassaskåpet är försäkrat till ett visst belopp, så vi får se vad det slutar.

Staffan Johansson säger att Yllan är larmat, men att något har gått snett.

– Larmet har tyvärr inte gått vidare som det skulle till operatören. Det ska vi titta över.

Det är inte bara stölden som gör honom upprörd.

– Det är tradigt att folk har varit inne i lokalen och slagit sönder en massa grejer och rutor. Kassas- kåpet är helt havererat.

– Man kan misstänka att det är ett insiderjobb på nåt vis. Kassaskåpet står lite otillgängligt och det är inte vem som helst som vet var det finns.

I slutet av november drabbades Arenan av ett inbrott där en stor summa pengar stals, dagskassan efter konserten med White-snake. Arenans säkerhetsansvarige initierade en egen intern utredning vid sidan av polisens där misstankarna finns att inbrottet utfördes av någon med god kännedom om Arenan.

– Det inbrottet var väldigt likt det här, säger Staffan Johansson.

Polisen vill inte tala om insiderbrott i nuläget.

– Om det är insider eller inte går inte att säga nu. Det får utredningen visa, säger Anders Swenson.

Stiftelsen Nordöstra Skånes idrottsgala har de senaste åren använt överskottet från idrottsgalorna till att utbilda 400 idrottsledare i nordöstra Skåne.

INTERNAL INTERNAL
Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.