GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inbrott på skola – en person gripen

På lördagskvällen har ett inbrott konstaterats på en skola. Polisen har lyckats gripa en person, men ytterligare sprang från platsen.

Strax efter klockan 18 på lördagskvällen fick polisen ett larm om ett pågående inbrott på Dalaskolan i Bromölla. En väktare ska ha åkt till skolan efter att ett larm utlöst och då upptäckt det pågående inbrottet.

Runt 19-tiden befann sig polisen vid skolan. En misstänkt gärningsman är gripen och en annan har sprungit från platsen.

– De har varit inne och tagit företrädesvis datorer och godis, säger Mikael Persson, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

– En yngre förmåga är gripen och där är åtminstone en till person som lämnat platsen.

Precis utanför ett av skolans fönster ska datorer återfunnits. Inte långt därifrån återfanns ytterligare lite misstänkt stöldgods. Polisen har försökt att spåra med hund, men vid 20-tiden var den aktiva sökningen utomhus efter fler misstänkta inbrottstjuvar avbruten.

– Det är svårt att spåra med hund där eftersom så mycket människor rört sig.

Den gripne ynglingen fördes till polishuset för förhör, men eftersom han är så pass ung körs han senare under kvällen hem till sina vårdnadshavare.

Läs mer