Annons

Inbrottsförsök på ICA Maxi

Någon eller några har natten till onsdag försökt ta sig in på Maxi. Gärningsmännen kan ha varit ute efter insamlingen till Barncancerfonden. Av säkerhetsskäl har butiken nu tömt insamlingsbössan på kontanter.
Kristianstad • Publicerad 20 augusti 2014
Med en yxa, som lämnades kvar på platsen, hade de okända gärningsmännen försökt ta sig in i butiken. Fönsterrutan in till lekrummet Minihuset krossades, men ett nedfällt galler satte stopp för inbrottsförsöket.Foto: Foto: Bosse Nilsson
Av säkerhetskäl har insamlingsbössan plockats bort från entrén. Den kommer att tömmas på kontanter och sättas ut igen under torsdagen.Foto: Foto: Bosse Nilsson

Vid ett-tiden, natten till onsdag, har okända gärningsmän krossat fönsterrutan till lekrummet Minihuset på Ica Maxi i Kristianstad. Inbrottstjuvarna kom aldrig in i butiken eftersom ett galler, som fälls ner vid stängning, hindrade dem. Kvar på platsen lämnades en yxa kvar som använts för att krossa fönstret.

Med anledning av inbrottsförsöket har butiken vidtagit åtgärder.

Annons

- Vi vet inte syftet med inbrottsförsöket. Jag kan inte säga att det är bössan de har varit ute efter. För personalens säkerhets skull har vi tömt bössan och kommer under torsdagen att sätta ut den i entrén igen, säger Linda Backström, projektledare för insamlingen.

Pengarna i bössan kommer direkt att sättas in på insamlingskontot. Nu kommer butiken att tömma Ture-bössan på kontanter en gång i veckan och sätta upp information med hur mycket pengar som har skänkts.

Insamlingsbössan har funnits i butiken sedan den 21 juli och det har blivit en symbol för kampen mot cancer.

- Som sagt, vi vet inte syftet men min personliga känsla är att det är jättesorgligt och tråkigt om någon har försökt stjäla pengar som går till ett sådant här syfte. Det är många kunder som stannar för att skänka en tanke eller donera pengar till insamlingen. Det har blivit en symbol, säger Backström.

Leo Pettersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons